Gisbert denuncia la “incompetència” de la Diputació front al tractament de residus

________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimarts, 2 de febrer de 2010

El secretari d’Idees, Programes i Formació de la Executiva Provincial del PSPV-PSOE de Castelló, Josep Gisbert, ha qualificat de “deixadesa, incompetència i falta de previsió” la gestió en matèria de residus portada a terme, tant per la Generalitat Valenciana com per la Diputació de Castelló. Per aquest motiu, la primera taula de debat i reflexió organitzada pel PSPV-PSOE després de la convenció del passat mes de desembre versarà entorn del tractament de residus i tindrà lloc el 26 de febrer.

Gisbert ha recalcat que la ineficàcia del PP en aquesta matèria “la paguem els ciutadans i ciutadanes econòmicament i el medi ambient en forma d’una contínua deterioració”. Així de contundent s’ha mostrat Gisbert respecte a la passivitat del Consell i del PP provincial a l’hora d’abordar el tractament dels residus en la província de Castelló. El dirigent socialista ha apuntat que “el PSPV de Castelló ha organitzat un total de deu debats sectorials amb temes específics, als quals acudiran diversos actors socials, per a llançar propostes concretes sobre cadascun dels àmbits que s’aborden en els diferents dies”. Unes jornades que s’emmarquen en la “continuació de les conclusions de la Primera Convenció Política que va tenir lloc el passat mes de desembre sobre Idees i Propostes per a la província de Castelló”, afegeix Gisbert.

Així mateix, el responsable d’Idees i Programes de l’adreça provincial del PSPV-PSOE, ha explicat que “cada jornada de reflexió i d’aportació de suggeriments es desenvoluparà en un punt distint del territori castellonenc, coordinant que el tema a tractar resulte simbòlic amb el lloc escollit”.

El primer dels debats se celebrarà en la localitat de Vall d’Uixó, aprofitant les recents i contradictòries declaracions del conseller de Medi ambient, Juan Cotino, en les quals afirma que el mateix terreny destinat a la planta de tractaments de residus de la Vall d’Uixó estava reservat per la Generalitat per al transvasament. Gisbert ha recordat que la planta d’aquest municipi és una de les “obres pendents i just on, el responsable provincial en aquesta matèria, Vicent Aparici, ha desgovernat totalment enfront del tema dels residus”. Finalment, Gisbert ha indicat que la jornada inaugural d’aquest cicle de debats estarà coordinada, al costat de la secretària d’Idees i Programes, per l’àrea de Medi ambient de l’executiva provincial, encapçalada per Benjamí Escriche, i pel portaveu en les Corts Valencianes en la matèria, Adolf Sanmartin. El debat contarà a més amb la presència de responsables municipals, tècnics i experts universitaris, com també per responsables d’empreses dedicades a la gestió de residus.

Més informació: | | |