La segona festa proaplec és “aplecològica”


Etiquetes: ,

__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 3 de febrer de 2010

Aquest dissabte, 6 de febrer, l’Aplec dels Ports té preparada la segona de les festes prèvies a la celebració de la festa comarcal el darrer cap de setmana de juliol. En aquesta ocasió s’ha batejat la festa proaplec com a “L’Aplecològic” al girar les activitats al voltant de l’ecologia.

Les activitats s’enceten al migdia amb teatre familiar. Festuc, el cuc drapaire, de la Companyia La Tabola (Catalunya) serà representat a la Casa de la Cultura. Es tracta d’un espectacle de petit format teatral, musical i participatiu. Per la vesprada, a les sis, està programada una conferència sobre medi ambient a càrrec, David Molins, coordinador de l’associació Amics de Palanques a la Casa Social

Ja per la nit, a partir de les 21.30 es farà un sopar de pa-i-porta. L’organització oferirà papes, olives i café i en acabar de sopar es lliuraran els premis del II Concurs de Postres Aplec 2010 que també es celebra eixa mateixa nit. La festa continuarà amb la Representació de l’espectacle Toca’m el pandero a càrrec de “Les majorales de la nit”. Es tracat d’un concert–espectacle de petit format, representat per quatre veus a capella acompanyades de percussió. Polifonia femenina amorosida amb rondalles i un toc d’humor. Aquestes activitats es desenvoluparan al pavelló des festes, on també culminarà la nit amb la’ctuació de l’Orquestra Sarabanda, completada al descans i en acabar DJ’s Jamaican Memories.

La organització, al tractar-se d’una festa amb el lema ecològic, proposa portar-se de casa el got ecològic la organització et convidarà a xupitos.

Dia de l’arbre comarcal
Per altra banda, el cap de setmana següent, està prevista la celebració del Dia de l’Arbre Comarcal. La organització de l’Aplec ha previst un seguit d’activitats ambientals que es celebraran a Sorita. D’aquesta manera a les deu del matí s’eixarà des de la Plaça de Sorita per a fer una plantació, pel que cal portar-se l’aixadella de casa. A la una i mitja del migdia La Xalera i Bufa gaites han organitzat un cercavila de benvinguda que acabarà en el dinar de “pa-i-porta” que hi ha previst al local de festes de Sorita, i per al que l’organització oferirà papes, olives i café.

El Dia de l’Arbre Comarcal acabarà en la projecció d’un audiovisual sobre medi ambient i l’actuació de “5 tal qual”, amb un espectacle multidisciplinar que combina màgia, clown, monocicle i demés.

Més informació: |