Morella presenta la setena edició de les jornades de la trufa


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 4 de febrer de 2010

Les jornades de la trufa inicien la seua setena edició amb deu restaurants participants. La regidora de promoció econòmica, Sandra García i el president de l’Associació d’Empresaris Turístics (Assetmico), Roque Gutiérrez, han presentat aquesta edició, en la jornada de d’avui. Aquestos menús es podran degustar des de demà fins a la fi del mes de març.

García ha destacat la iniciativa dels empresaris, a la qual cosa ha afegit que “l’Ajuntament intenta treballar junt amb ells perquè es sentisquen recolçats”. La regidora també ha fet insistència en la importància d’aquestos dos mesos, ja que “posem en valor un dels nostres productes gastronòmics més característics, convertint als restaurants en un punt de trobada, tant de turistes com de ciutadans de la nostra localitat”. Per la seua banda, Gutiérrez ha explicat que “aquestes jornades són de les que més clientela ens aporten, per la qual cosa realitzar-les en un context de crisi com en el que ens trobem, és molt important”. A més, el restaurador també ha parlat de l’esforç i dedicació que posen els empresaris en aquestos mesos, perquè “innoven i s’ho deixen tot en l’elaboració de cada plat i cada menú” .

La trufa és un dels productes més característics de la nostra comarca i del nostre país. De fet, Espanya és un dels principals productors d’aquest tubèrcul a nivell mundial, arribant a comercialitzar fins al 50% de la que es consumix anualment. Molts la coneixen com el “or negre”, per la seua recol·lecció i el seu elevat preu. Però per als bons comensals, és el seu distingit sabor la que ho convertix en un dels tresors més apreciats.

Aquest producte centralitza tots els plats dels menús dels deu restaurants que participen. Els seus preus oscil·len entre els 28 i els 37 euros, una xicoteta quantitat si es té en compte que el valor d’un quilo del tubèrcul oscil·la entre els 300 i els 500 euros.

___________
documents
pdf: fullet Jornades de la Trufa 2010

Més informació: | |