Més de 6000 persones vibren amb la Gal·la de les Reines del Carnaval de Vinaròs


_________________________
comarquesnord.cat, Vinaròs
diumenge, 7 de febrer de 2010

La Gal·la de les Reines del Carnaval de Vinaròs va reunir aquest dissabte a més de 6000 persones en la plaça de bous de la ciutat, escenari habitual en els últims anys de la presentació, per primera vegada durant les festes, de les disfresses de les Reines de les 31 comparses de Vinaròs.

Un grandíssim escenari de 500m2 amb tres pisos d’altura i dos elevadors, amanit amb els últims avenços tecnològics en matèria de música i imatge han acollit l’espectacle muntat per la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC). Amor, famosa per la seua participació en el programa Gran Hermano de Tele 5 i el showman local Agustín Serrano han presentat la Gal·la que ha donat començament a les 7,30 de la vesprada després d’un preàmbul de diverses actuacions coreográficas.

La novetat d’enguany ha estat la participació de Xarxa Teatre, que el divendres a la nit va escenificar l’arribada de Carnestoltes, i que ha realitzat un nombre aeri per a obrir la Gal·la, a l’estil Li cirque du Soleil, sorprenent als milers d’espectadors, en la seua major part joves socis de les comparses de la ciutat, abillats amb les seues característiques camisoles de colors i que van quedar boquiabiertos davant l’espectacularitat del muntatge.

La primera reina a aparèixer en l’escenari va ser la de la Comparsa Peña Pa i Bous i al frenètic ritme de la salsa i samba una després d’una altra, les 31 reines, van anar mostrant les creacions de fantasia i color preparades pels dissenyadors, en molts casos els mateixos socis de les Comparses. La crisi general ha obligat a aguditzar la imaginació veient-se dissenys nous i especialment materials nous encara que efectistes, mes barats que les tradicions i cares plomes de gall dindi real i au del paradís i teles de lluentons que eren majoritàries anys arrere. Creacions de 5 metres d’altura i quatre de volum amb pesos de fins a 100 kg arrossegats amb l’ajuda de rodes i altres artilugios no han deixat a ningú indiferent.

La plaça de toros explotava de festa, metafòricament parlant, quan va aparèixer en l’escenari l’última regna representant a la comparsa més estimada de la ciutat : Les Agüeles, formada solament per dotzena i mitjana de dones de la tercera edat que s’han convertit en un símbol d’aquest Carnaval de Vinaròs.

Més informació: | | |