Molt de fum en la cremada de la barraca de Sant Antoni a La Todolella


Etiquetes:

____________________________
comarquesnord.cat, La Todolella
diumenge, 7 de febrer de 2010

A la Todolella  es va donar cita un bon grapat de gent de tots els pobles de la comarca per a celebrar, un any més, la tradicional festa de Sant Antoni. En aquesta localitat de la comarca dels Ports es donen certes peculiaritats que la fan molt atractiva per als amants de la tradició de la festa medieval del foc.

La nombrosa gent que fins allí es va apropar, per uns moments van patir pel desenvolupament de la cremada de la barraca. I es que el vent, que bufava amb força, es degué ajuntar en altre ingredient, com rames verdes, perquè el fum que es va produir en poc ratet va envair tots els carrers del poble. Els bombers no ho van tenir fàcil per dominar les flames de la barraca, però el més molest, sens dubte va ser el fum.

Eixa va ser l’anècdota, per que la resta de la festa es va desenvolupar amb normalitat i molta participació en una celebració que sovint és l’última del cicle de les santantonades als Ports però que, enguany, no ha sigut així, ja que el Sant Antoni s’allargarà encara un poc més.

Més informació: