El Centre d’Hidroteràpia de Benassal obrirà les seues portes a l’abril de 2011

________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dilluns, 8 de febrer de 2010

El vicepresident primer de la Diputació, Francisco Martínez, l’alcalde de Benassal, Baudilio Martínez, i el representant de l’empresa Balneari de Montanejos SL, Miguel Ángel Fernández Torán, han signat aquest matí l’acord per a l’adjudicació i construcció del Centre de Hidroterapia de Benassal.

El representant de la mercantil s’ha compromès “que el Balneari òbriga les seues portes a l’abril del 2011, data en la qual estaran totalment finalitzades les seues obres de construcció”. L’adjudicatària del contracte de concessió d’obra pública va ser l’empresa Balneari de Montanejos SL, que va realitzar una oferta de 6.003.000 euros, incloent-se en aquesta quantitat l’import de les obres, honoraris de redacció de projectes, adreça d’obres i adaptació al Codi Tècnic de l’Edificació. Cal assenyalar que aquest cost serà finançat parcialment per l’Agència Valenciana de Turisme i la Diputació de Castelló, amb la quantitat de 2.700.000 euros cadascun, corresponent la resta al concessionari del servei.

L’edifici on se situarà el Centre es compon de dues plantes de soterrani i dues plantes sobre rasant, i aprofita els desnivells del terreny per a accedir a elles. Una de les plantes de soterrani és de reduïda dimensió i es destina a instal·lacions, mentre que l’altre soterrani es destina a aparcaments, sent la superfície total d’ambdues de 1.815 m2. Les dues plantes sobre rasant es desenvolupen en nivells de forjat intercalats i es destinen al Centre de Hidroterapia pròpiament dit. La planta baixa (1.206 m2) està ocupada per l’accés als vestuaris, l’àrea administrativa, les consultes i les instal·lacions necessàries per al servei i la planta primera a la resta de dependències per a realitzar els diversos tractaments com són les piscines, saunas, banys, cabines, etc., amb una superfície de 1.429 m2. El Centre de Hidroteràpia comprèn unisca serie d’instal·lacions que possibiliten l’oferta d’un variat conjunt de serveis, tals com descans, antiestrés, hipertensió, insuficiència venosa, posada en forma, rehabilitació, relax, salut, sistema cardiovascular, sistema circulatori i/o tractament d’esquena, que es podran gaudir de forma aïllada i individualitzada o formant part de programes específics.

Les instal·lacions que formen el Centre Termal poden diferenciar-se en varis apartats, com l’àrea de piscines: existeixen dues piscines climatizadas, una per a adults i altra per a xiquets, que podran utilitzar-se de forma lliure o realitzant activitats de gimnàstica aquàtica guiats pels monitors del balneari; Galeria de banys, dutxes i massatges: comprèn un total de dotze cabines dobles per a massatges i banys, deu cabines per a banys i dues cabines per a massatges. Addicionalment hi ha dues cabines de dolls i tres saunas seques o cabines per a cromoterapia; Gimnàs: el balneari disposa de gimnàs disposa de gimnàs, amb capacitat aproximada per a vint persones, en el qual es poden prestar tots els serveis relacionats amb l’ús de l’espai, màquines i elements del mateix; Aparcament: el Centre conta amb un aparcament que estarà a la disposició dels clients del mateix.

El vicepresident primer, Francisco Martínez, ha destacat que “amb aquesta actuació es confirma l’impuls decidit de la corporació provincial al turisme de salut, tant en els municipis de l’interior com a Benassal, i el compromís ferm de la Diputació amb la construcció de les obres i l’explotació del servei”.

Més informació: