Les dades del castell i del parquing indiquen un increment de visitants a Morella en 2009


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 8 de febrer de 2010

El nombre de visitants que ha rebut el castell i el parquing de Morella s’han donat a conéixer avui. Després que fa una setmana es conegueren els del museu “Temps de Dinosaures”, ja es saben els tres indicadors principals sobre els quals es calcula el nombre de turistes que han passat per la localitat. El nombre d’entrades venudes al castell s’ha superat en més de 3000 visitants, mentres que el de vehicles estacionats en el párquing s’ha incrementat un 27%. Aquestes dades demostren que s’ha incrementat el nombre de turistes que han visitat Morella en 2009.

Aquelles dades de la setmana passada, registraven una disminució de visitants al museu de dinosaures d’uns 1.000 visitants, encara que les xifres superaven les 30.000 entrades per tercer any consecutiu. En aquell comunicat, la regidora de cultura, Palmira Mestre, qualificava els resultats de “excel·lents”, tenint en compte el context de crisi en què ens trobem. A l’espera de la resta de dades de l’any anterior, Mestre explicava que “sabíem que en museus reduiríem el nombre de visitants pels balanços dels períodes vacacionals, però esperem que l’informe de les visites al castell i el nombre d’aparcaments, siga superior al de 2008”. En efecte, les previsions de l’Ajuntament s’han complit i les dades són superiors als de l’any anterior. En total, en el castell s’han venut més de 3.000 entrades més que en 2008 i més 2.500 més que en 2007, aconseguint-se les 86.512 entrades. Pel que respecta al nombre d’aparcaments, el passat any es van comptabilitzar 23.618 vehicles en el párquing de l’Albereda i 306 autobusos, la qual cosa suposa un 27% més de cotxes i un 60% en autocars. Aquestes dades del párquing, només es comptabilitzen des de mitjans de març a principis de desembre i, exceptuant els mesos de juliol, agost i setembre, només està obert durant els caps de setmana. A més, no es registren els vehicles que no entren al párquing, situació típica en alguns ponts. Mestre ha reconegut que “les dades han superat les nostres expectatives, ja que prevéiem un increment, però no tan elevat”.

Respecte als mesos que més visitants s’han donat cita en Morella, destaca el mes d’octubre, en el que van visitar el castell 4.000 persones més que l’any anterior. Segons la regidora, “s’han complit els balanços per períodes que  teníem, en els que es destacava que s’ha incrementat el nombre de turistes en Morella durant 2009”.

Més informació: