Part de la comarca els Ports, incomunicada per telèfon i internet dos dies consecutius


_________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 9 de febrer de 2010

Aquest dimarts, per segon dia consecutiu, Morella i bona part de la comarca dels Ports i altres zones veïnes com Cantavella, es van quedar sense servei de telefonia fixa durant més de quatre llargues hores. Si bé dilluns els telèfons van deixar de funcionar cap a les vuit de la vesprada i no tornaven a estar actius fins a passada la mitjanit, el més curiós és que dimarts, sobre la mateixa hora, tornava a repetir-se la història. Tots dos dies els telèfons perdien el senyal, fins i tot en mig d’una conversa, i la població s’ha tornat a quedar parcialment incomunicada.

Telefònica no ha ofert cap explicació oficial, encara que sembla ser que la central va patir un problema tècnic que va col·lapsar les línies. Junt al servei telefònic també es va perdre el servei d’ADSL, pel que també deixaven de funcionar les connexions d’Internet, i per tant també el correu electrònic. Tampoc d’altres eines que requereixen de la connexió telefònica van funcionar, encara que aquells que tenen contractat el servei televisiu d’Imagenio, al funcionar amb un altre sistema, continuaven tenint servei tant de televisió, com de telèfon i d’internet.

No són estranys els problemes de cobertura en la telefonia mòbil a la comarca dels Ports donada la falta d’interés de les companyies per un mercat més reduït que en altres llocs, problema que s’ajunta en la complicada orografia d’aquestea zona, però en telefonia fixa feia temps que no es patia una avaria que deixava quatre hores sense servei als usuaris i, a més, es repetia al dia següent.