Vilafranca rep una ajuda per al Centre de Dia

_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimarts, 9 de febrer de 2010

L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, es reunia aquest dimarts a València amb la nova Consellera de Benestar Social, Angèlica Such. L’objectiu de la trobada era explicar a la Consellera l’actual situació en la construcció de la Residència de la Gent Gran i el Centre de Dia a la localitat de Els Ports.

Vilafranca ve reivindicant des de fa quasi 2 dècades la necessitat de comptar amb aquestes instal•lacions per tal d’atendre als majors de la població. La Conselleria de Benestar Social, projectava en el seu dia la construcció d’un Centre de Dia a Vilafranca, però no la creació d’una Residència. L’Ajuntament de Vilafranca decidia invertir els diners del Pla E i del Pla Confiança en el solar habilitat al Carrer Santa Teresa per iniciar els treballs per projectar ambdós edificis. Un per albergar la Residència i l’altre per al Centre de Dia. El projecte significarà l’edificació dels centres amb una construcció que supera els 4.000m2 amb una inversió de 3 milions d’euros.

Angèlica Such, Consellera de Benestar Social rebia les explicacions de l’Alcalde de Vilafranca al voltant del que ha estat tot el procés i es pretén que en un futur immediat, la Conselleria aporte també diners, aposte decididament per el projecte i que en 2011 es puga posar en servei el Centre de Dia. Eixa és l’aposta del consistori vilafranquí, esperant-se que amb el temps puguen funcionar els dos serveis, que crearan molts llocs de treball al municipi.

En tot aquest llarg procés, l’Ajuntament mantenia reunions amb els diferents Consellers i Directors Generals que han anat passant, negant-se sempre la construcció de la Residència. L’Ajuntament decidia tirar endavant els dos projectes, ja que si s’apostava per fer un Centre de Dia es tancava la porta a la construcció de la Residència.

Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca valorava molt positivament la reunió amb la Consellera, Angèlica Such, que coneix la zona i té clar que Vilafranca ha de comptar amb una Residència per a la Gent Gran.

___________
documents
Àudio: Oscar Tena, “fa dos dècades que l’Ajuntament vol tindre una residència i un centre de dia”

Més informació: | |