Els Ports espera la veritable nevada del segle

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 10 de febrer de 2010 .
Etiquetes: , , ,

Aquesta setmana el temps  ha donat que parlar en tots i cadascun dels racons de la comarca dels Ports. I no pel que ha fet, sinó pel que ha de vindre. La rumorologia popular afirma, per varis fronts, que aquest hivern encara que té arribar la nevada més grossa. Aquestos dies ha començat a circular entre els veïns que aquesta nevada podria arribar aquest mateix cap de setmana.

No sabem d’on ha sortit la previsió, ni que es el que s’ha tingut en compte. El cas es que s’ha escampat per tots els pobles de la comarca, i es igual que parles en un de Forcall, com en un de la Mata. Tots asseguren que al poble es diu que la nevada gorda arriba ara a meitat febrer. El dimecres ja ha fet fred i vent, i les previsions diuen que el dijous pot arribar la neu per sobre dels 400 metres, però a les comarques alacantines. La barra nevadora, en tot cas, podria arribar a la nostra comarca el divendres. Veurem que passa, i si aquesta previsió popular està en lo cert, però un bon grapat n’haurà de caure si té que ser més grossa que la del passat 7 de gener.

. Morella aèrea, nevada
La que, de moment, és la nevada del segle encara està donant que parlar. Per la quantitat de neu caiguda i per la proliferació de les xarxes socials a internet, amb el Facebook al capdavant, la neu que va començar a caure als Ports el passat 7 de gener ha esdevingut la més mediàtica de la història. Però una foto ha causat furor sobre la resta i, de moment, no té un autor conegut.

Per la espectacularitat de la imatge que recull ha corregut com la pòlvora de Facebook en Facebook, però ningú sap qui la va penjar en un primer moment. Comarquesnord.cat ha seguit un fil de més de vint persones que asseguraven no haver-la fets ells sinó haver-la agafada d’un altre, i no s’ha pogut aconseguir arribar al començament del llarg fil. El que està clar és que la foto va estar feta des de l’aire i durant la passada gran nevada, ja que es pot apreciar com la plaça de bous està totalment coberta, el que no havia passat abans. Però, alhora, ningú va veure en aquells dies una avioneta, helicopter o similar que pogués fer-la. El misteri està servit i ningú, de moment, té la solució. La foto més vista i més comentada del Facebook la vas fer tu?

Més informació: | | |