Morella demana en Ple els portatils per a l’escola que la Generalitat rebutja


__________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 11 de febrer de 2010

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presenta una moció en el plenari de febrer per a intentar acollir-se al Programa Escola 2.0 del Ministeri. El consistori considera que aquest programa, “dotarà els alumnes de coneixements i eines claus per al seu desenvolupament personal i professional, fomentant a més el capital humà i la cohesió social, i eliminant les barreres de la bretxa digital”, ha explicat la regidora de cultura, Palmira Mestre. L’acord que es presenta en el plenari “ve recolçat per les associacions de pares dels alumnes de primària i secundària de Morella”, ha afegit la regidora.

La petició ja va ser enviada al ministre d’educació, Àngel Gabilondo en el passat mes de gener, davant de la negativa del Consell de formar part del programa. Aquesta vesprada, la qüestió es debatrà en el plenari i es formalitzarà la petició, a través de les administracions corresponents. En la moció s’especifica que “per mitjà d’aquest programa es reduiria la condició d’aïllament que tenen els alumnes de Morella, superant les barreres geogràfiques”. D’aquesta manera, l’equip de govern instarà a la Conselleria d’Educació a què es repense la seua decisió.

La Generalitat rebutja els ordinadors del Ministeri
Cal recordar, que el programa suposa la dotació a les aules de pissarres digitals i connexió Wi-fi a Internet i cada alumne tindrà el seu propi ordinador personal, que usarà com a eina de treball en classe i a casa. Si l’Administració Autonòmica no vol incorporar-se al Pla, l’Ajuntament sol·licita poder acollir-se finançant la part que correspondria al Consell. En la moció també s’especifica que l’educació és la nostra prioritat i no podem deixar passar que s’escape esta oportunitat” Segons Mestre, “ si no ens adherim aquest Pla, podem deixar escapar un tren que difícilment tornarà a passar”.

Ple ordinari de febrer
En el ple ordinari del mes de febrer també s’aproven, si escau, els comptes del Santurari de Vallivana de 2009 així com es debatrà la participació de Morella en el projecte Reserva de la Biosfera de Els Ports i el Maestrazgo. A més, entre altres punts de l’ordre del dia, també es debat sobre la situació de la TDT a la Pobla d’Alcolea.

Més informació: | | | | | | |