Recta final de les obres del carrer Blasc d’Alagó


Etiquetes: ,


_________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 11 de febrer de 2010

Les obres del carrer Blasc d’Alagó de Morella encaren la seua recta final. La setmana passada s’encetava la darrera fase de l’actuació que afecta a l’artèria principal de la localitat. S’ha alçat la part central de la via en un tram contigu al Cardenal Ram, fins a l’altura de la imprempta Fidel Carceller. D’alli mateix s’iniciarà el darrer tram on s’actuarà fins on està ubicat un dels pilons que regula el tràfic al accés de la Plaça Colon. L’objectiu és millorar la mobilitat i els accessos d’aquesta zona comercial, així com renovar el paviment i ficar noves instalacions d’aigua i llum.

El trànsit de vehicles per aquest carrer és el més afectat per les obres. A les primeres fases, en les que es va actuar a les zones laterals, els talls van ser intermitents per facilitar l’accés a la maquinària pesada. La darrera fase obliga a talls continuats que es poden allargar fins a principis de mes de març, ja que les pluges de la setmana passada van afectar a les obres. Per obrir el tràfic hi haurà que esperar a que es pavimenti el terra. Els conductors estan obligats a utilitzar el carrer paral·lel, el de Sant Julià i Sant Nicolau, mentre que el repartiment comercial pot accedir fins al principi de la zona on comencen els porxes per realitzar el seu treball i tornar a contradirecció. Previ a les obres el consistori es va reunir amb els veïns per causar les mínimes molèsties possibles.

Les imatges de les obres són espectaculars. En aquests darrers dis el terra havia baixa’t considerablement, fet que ha fet aparèixer els solaments de la casa del costat de les calçades que arqueòlegs i experts en cultura van estar mesurant per a tenir-los classificats.

El terra que substituirà al antic seguirà el mateix disseny que altres carrers com Segura Barreda, millorant l’adherència. L’empresa municipal CISE és s’encarrega de l’obra, en la que treballen vuit operaris.

Més informació: |