El Carnaval de Vinaròs acaba aquest dilluns amb l’enterro de la sardina


______________________
comarquesnord.cat, Vinaròs
dilluns, 15 de febrer de 2010

Les cavalcades del cap de setmana han estat de nou un gran espectacle de les comparses encara que l’intens fred va fer ressentir la presència de públic aquest diumenge. La valoració del carnaval és molt satisfactòria per part de l’organització i autoritats que ressalten el treball de la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC). La companyia de teatre de carrer Xarxa Teatre és un any més l’encarregada de posar el punt i final al Carnaval de Vinaròs, el més important de la Comunitat Valenciana.

Aquesta vesprada-nit de dilluns a partir de les 19.45 hores els actors de la companyia comencen a representar, en la plaça Parroquial, l’espectacle que finalitzarà amb el tradicional judici i amb la crema del rei Carnaval, acte amb el qual es dóna per finalitzat els festejos en la localitat del Baix Maestrat.

L’Enterro de la Sardina marca, d’aquesta manera, el final del Carnaval i l’inici de la Quaresma. L’actuació de Xarxa Teatre començarà en la plaça Parroquial amb una vetla, seguit per la tradicional lectura per part del pregoner i per una pluja de papers negres. Després de la vetla començarà el seguici fúnebre de caràcter carnavalesco que durà als veïns de la localitat des de la plaça fins a la platja del Fortí. En la desfilada participaran la figura del Rei Don Carnal, les reines del Carnaval de Vinaròs juntament amb la sardina del Carnaval així com diferents comparses de Xarxa Teatre acompanyats per música de metall i percussió. Els elements gegants -com la família d’aus de cinc metres d’altura o un peix unflable de grans dimensions- donaran la nota de color en aquest particular funeral.

L’actuació de Xarxa Teatre finalitza, ja en la platja del Fortí, amb el Judici al Carnaval, en el qual el jutge Neptú dictarà, després d’escoltar a Carnaval, el rei carnal, i a la Quaresma, la mort del primer. Una espectacular rematada pirotècnic posarà punt i final a unes festes que van començar divendres passat 5 de febrer amb l’Arribada del Carnaval, protagonitzada també per la companyia castellonenca. Xarxa Teatre va assolir reunir a milers de persones en un espectacle basat en el Mediterrani i que va rendir també homenatge a les campanes de la ciutat. A més, la companyia va participar també en la gal·la de presentació de les reines.

Més informació: | |