Marie Claire presenta un Expedient de Regulació d’Empleo que pot afectar a 225 treballadors


Etiquetes: ,


_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 17 de febrer de 2010

Des de fa unes setmanes, el rumor d’un altre expedient de regulació en la empresa Marie Claire revolava per tota la nostra comarca. Avui la direcció d’empresa ha presentat l’expedient regulador d’empleo als comitès d’empresa de les plantes de Vilafranca i Castelló-Borriol, que podria afectar a 225 treballadors. Dintre del plantejament presentat per l’empresa als sindicats es preveu que la secció de confecció desaparegue, i la de producció es centralitze tota a Vilafranca, quedant a Castelló les oficines i el centre de logística de Borriol. Aquesta vesprada s’ha convocat una assemblea extraordinària a la Casa de Cultura de Vilafranca, on el comité d’empresa, integrat pels sindicats UGT i CCOO, ha explicat als treballadors la proposta realitzada per la direcció de Marie Claire. Ara s’obri un termini de 30 dies per tal de negociar tant el nombre de persones que perdran la feina, i que en el cas de la factoria de Vilafranca els sindicats creuen excessiu, com la indemnització que els correspondrà als que finalment siguen acomiadats.

Ara fa un any, la Marie Claire va presentar el primer ERE. En eixe moment la meitat dels 181 treballadors que tenia la Planta de Castelló van perdre la feina. Aquest expedient no va afectar a la factoria de Vilafranca. En eixe moment es va explicar que l’ERE obeïa a la previsió de l’empresa del tancament de la planta de Castelló, per estalviar costos de producció en un moment en el que les ventes havien caigut, encetant un procés de reestructuració que, en principi, finalitzaria, en l’ERE presentat aquesta jornada.

La planta principal de Vilafranca compta amb una plantilla propera a les 600 persones. Moltes famílies de Vilafranca depenen d’aquesta factoria, però també d’altres de La Iglesuela, Mosqueruela, Cantavella, Benassal, Ares, Cinctorres, Castellfort o Morella.

L’empresa Marie Claire va ser fundada en 1907 per a la confecció de calces. Vilafranca, el lloc on es va crear la empresa, depèn fonamentalment d’aquesta factoria, ja que més de la meitat de la població està allí contractada. Son un total de 600 persones les que treballen a la planta de Vilafranca. En la Planta logística de Borriol hi han 106 persones i la fàbrica de Castelló té 90 treballadors.

Més informació: |