Més de 600 euros per quilo de tòfona


Etiquetes:

________________________
comarquesnord.cat, Els Ports
divendres, 17 de febrer de 2010

El preu de la tòfona ha superat els 600 euros per quilo al darrer mercat de Morella. La recta final de la campanya tofonera està disparant la cotització del preciat fong. La demanda del producte en fresc per a la restauració està fent pujar el preu de la tòfona que, en alguns casos, ja s’ha pagat fins als 900 euros per quilo. Els francesos continuen demandant tòfona pel consum en fresc fent pujar encara més el preu.

La darrera sessió del mercat de la tòfona de Morella va marcar preus que anaven dels 400 als 600 euros per quilo, depenent de la qualitat del producte. Tot i que es parla de que pràcticament ja no hi ha producte. De fet, segons alguns compradors, la cotització de la tòfona va poder arribar als 800 euros per quilo al mercat de L’Estació. Mentre el mercat de Vic va establir un preu dels 500 als 550 euros per quilo.

Els amants de la bona cuina tenen encara este mes de febrer i el març per poder degustar la tòfona a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona de Morella que reuneix a 10 restauradors de la ciutat dels Ports, amb un bon grapat d’excel.lents propostes culinàries que tenen com a protagonista la tòfona.

Més informació: