Morella formarà part del projecte de la Reserva de la Biosfera sempre que no supose un obstacle per als ramaders


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 17 de febrer de 2010

L’Ajuntament de Morella va aprovar en l’últim plenari la participació de la localitat en el projecte “Reserva de la Biosfera dels Ports i el Maestrat”. De moment, l’acord servirà per a participar en aquest projecte i, una vegada que quede definit, es prendrà la decisió de formar part o no. La intenció del consistori és “participar, sempre que no supose un impediment per als nostres ramaders”, ha explicat el regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés.

El sector primari té un gran pes en l’economia de Morella. És per això, que la intenció de l’Ajuntament és que no es “perjudique a aquest sector”. Segons l’edil, “en un principi, la nominació com a Reserva de la Biosfera és com una marca o un reconeixement que ens reportarà beneficis econòmics”. De moment, “el projecte és interessant i ens beneficiaria a l’hora de sol·licitar ajudes”, ha afegit Pallarés. Per això, la localitat es suma a la iniciativa per a obtindre més informació. Una vegada que el projecte estiga definit, “la decisió final es consensuarà amb el Consell Agrari”, ha conclòs el regidor.

D’altra banda, el municipi dels Ports continua fomentant el reciclatge de nous materials. Ara, s’han col·locat dos contenidors per a arreplegar oli, perquè els empreen els veïns que ho desitgen. A més d’aquest material, en Morella també es recicla vidre, paper, cartó, plàstic i piles. Cal recordar, que l’Ajuntament també costeja el 50% de la taxa de recollida de deixalles als establiments que reciclen, a més de prestar el suport humà i material necessari.

Més informació: