“La mesura està basada en causes econòmiques, productives i organitzatives”


Etiquetes: ,

________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous 18 de febrer de 2010

“La tèxtil castellonenca Marie Claire S.A., fabricant de calces, calcetins, llenceria i roba interior i de bany, ha comunicat als Comitès d’Empresa dels seus centres de treball la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació que afectarà a un total de 225 treballadors. La mesura està basada en causes econòmiques, productives i organitzatives”. D’aquesta manera comença un comunicat que la Direcció de Marie Claire ha enviat als mitjans de comunicació per tal d’explicar l’ERE (Expedient de Regulació d’Empleo) explicant els motius del mateix.

“Els treballadors afectats pertanyen als dos centres de treball (Vilafranca i Borriol) i compren les àrees productives, logística, administratives i de vendes. Amb aquesta acció l’empresa considera que ha finalitzat el procés de reestructuració que vingut executant durant els últims cinc anys i que les permetrà afrontar els propers exercicis amb una estructura acord als nivells actuals de demanda, que s’ha vist molt afectada durant els dos últims exercicis com conseqüència de la crisi de consum”.

La Direcció de l’empresa també explica que “amb l’execució de la mesura la companyia mantindrà un nivell d’ocupació de 650 persones, la majoria de les quals pertanyen al centre de treball de Vilafranca, on es troba ubicada la fàbrica de calces i calcetins”.

CCOO
El sindicat CCOO-Comarques del nord també ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació on s’explica que s’inicia “el periode de negociació de l’ERE el dia 26 de febrer”. A més, CCOO recorda que “l’empresa ja va passar per un altre procés de contractes al febrer de 2009 en el que es van veure afectats 92 treballadors i treballadores. Amb aquest ERE d’extinció actual la plantilla acabaria sent de 650 empleats” alhora que apunta que “en aquests moments l’empresa es troba en un procés de refinançament del seu deute per a poder fer front, entre altres despeses, al pagament d’atrasos i pagues extres als treballadors i treballadores”

___________
documents
Àudio: Amparo Monfort (UGT) i Enrique Vidal (CCOO)

Més informació: |