UGT no accepta el ERE presentat per Marie Claire i que suposa l’acomiadament de 225 treballadors


Etiquetes: ,

________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous, 18 de febrer de 2010

UGT considera desmesurat l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) presentat ahir per l’empresa Marie Claire, i que afecta a 225 treballadors de la firma en les plantes de Borriol i Vilafranca, pel que “no està disposat a acceptar aquesta nova reducció de llocs de treball, després que fa tan sols un any ja haguera al voltant de 90 acomiadaments”. El secretari general de la Federació d’Indústria i Afins (FIA) d’UGT Plana Alta Maestrat-Els Ports, Francisco Sacacia, explica que “no estem d’acord que cada any es presente un expedient de regulació, ja que vam considerar que l’empresa no ha de ser rendible a costa de reduir el nombre de treballadors”.

El representant sindical manté que a partir d’ara hi ha 30 dies perquè els sindicats i l’empresa negocien la proposta de la signatura tèxtil i, en aquest sentit, des d’UGT s’explica que s’està disposat a negociar amb els empresaris baixes voluntàries dels treballadors que vulguen optar per formar part del ERE i la possibilitat que els treballadors puguen acollir-se a les prejubilaciones i fins i tot a la jubilació, però no accepta les condicions de l’expedient. UGT considera que no sobra gent si es té en compte que s’estan portant peces confeccionades en l’exterior i venent-les.

“Des d’UGT es lluitarà perquè haja el menor nombre d’acomiadaments possibles després de la presentació d’aquest nou ERE per part de l’empresa”, conclouen fonts del sindicat

___________
documents
Àudio: Amparo Monfort (UGT) i Enrique Vidal (CCOO)

Més informació: |