Marie Claire va rebutjar l’aval públic de dos millons d’euros


________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 19 de febrer de 2010

El grup tèxtil Marie Claire, que ha anunciat la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERE) per a acomiadar a 225 treballadors dels centres de Castelló i Vilafranca, va rebutjar fa uns mesos l’aval de dos milions d’euros concedit per la Generalitatat Valenciana i la Diputació de Castelló. La companyia va poder presentar a la banca les garanties necessàries per a accedir a un crèdit, el que va fer “innecessari” l’aval.

Segons el diari Levante, l’empresa va considerar “innecessari” l’aval, que havia de permetre al grup accedir a un crèdit participatiu de 9,5 milions d’euros amb el qual obtenir la liquiditat imprescindible per a les necessitats de capital circulante. La mesura formava part d’un pla global que incloïa l’ajornament de les obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social, així com un acord amb proveïdors i treballadors per a retardar els pagaments. La companyia propietària de marques com Marie Claire, Kler, Onne i Cherie va assegurar llavors tenir bones perspectives de negoci i, davant el seu cridada d’atenció sobre les dificultats d’accés al crèdit bancari, la Diputació de Castelló va assegurar que concedia un aval “bàsicament social” per a salvar l’empresa.

Finalment, el grup va assolir les garanties necessàries per a accedir al crèdit bancari, pel que no va fer ús de l’aval públic. Ja al maig passat, quan les administracions van posar l’aval a la disposició de l’empresa, Marie Claire va anunciar que l’ajuda pública no impediria nous ajustaments de personal. Amb el nou expedient, que afecta a les àrees productiva, logística, administrativa i de vendes i que succeeix a un altre que va suposar a 92 acomiadaments a principis de 2009, Marie Claire dóna per acabat el seu procés de reestructuració. Ara, la direcció de l’empresa i els sindicats iniciaran les negociacions sobre el nou expedient, que deixarà la plantilla de la companyia en 650 treballadors.

El sindicat UGT va mostrar aquest dijous el seu rebuig a l’expedient, si bé va obrir la porta a negociar un procés de baixes voluntàries i prejubilaciones.

Més informació: | | |