Morella celebra el seu Carnestoltes aquest cap de setmana


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 19 de febrer de 2010

Morella viu la seua particular festa de les disfresses aquest cap de setmana. El Carnestoltes omplirà els carrers de la localitat dels Ports de colorit i ambient. Durant dos dies, la gent podrà gaudir de festes, cercaviles, parcs infantils o orquestres en la principal via de la localitat. En total, més de 1.000 persones participen en els actes programats.

La Festa del Pijama és el punt d’eixida dels festejos. És un acte senzill, en el que els assistents acudeixen als distints locals col·laboradors amb pijames, de qualsevol tipus. Hi ha qui els combina amb altres complements, també n’hi ha molt originals, cursis o d’allò més tradicional.

El nucli fort de les activitats es desenvolupen el dissabte a la vesprada. Els festejos s’inicien amb el moment per als més menuts. La desfilada s’iniciarà a la Plaça Colon i arribarà fins al reformat “Espai Firal”. D’aquesta manera, es recupera el tradicional acte en l’antic Poliesportiu, ja que l’any passat, les obres de remodelació van traslladar el final de la desfilada al Col·legi de Primària. Allí, als jóvens els espera un parc infantil, amb distintes activitats a realitzar i el berenar. Sens dubte, això és l’aperitiu a l’acte que congrega a un nombre més gran de persones. Es tracta de la gran desfilada de disfresses. Des de la Plaça de Sant Miquel fins al final del Carrer Balasc d’Alagó, els protagonistes mostren el seu vestuari, mentres un gran nombre d’espectadors riu, aplaudix o fotografia els distints vestits.

Les obres no afectaran els festejos
Les obres del Carrer Balasc d’Alagó no condicionaran cap dels actes programats. Per a això, després de la reparació de les conduccions subterrànies i el formigonat, s’han elaborat unes rampes perquè puguen passar els vehicles adaptats per a la desfilada.

A més, la tradicional orquestra que es celebra en el carrer porticat de Morella, tampoc patirà cap variació. Així, doncs, tots els preparatius estan preparats perquè es mantinguen tots els actes tradicionals d’aquestes participatives festes.

Més informació: |