Tena es reunirà amb els alcaldes dels pobles afectats per l’ERE de la Marie Claire


________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 19 de febrer de 2010

El proper dilluns s’ha convocat una reunió, a petició de l’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, amb tots els alcaldes de la nostra comarca, i altres de comarques veïnes afectats també per l’ERE de Marie Claire. L’alcalde de Vilafranca afirma que “ningú s’esperava que l’expedient regulador d’empleo afectara a tanta gent”. Per eixe motiu ha demanat una reunió amb els responsables municipals de la resta de pobles afectats, de la comarca i de fora, per consensuar una postura comú davant aquesta situació.

L’alcalde vilafranquí reconeix que “poc es pot fer des de la limitació dels nostres ajuntaments, però si tornar a reivindicar, amb més força, el que fa temps que s’està demanant des dels Ports”. Tot passa, segons Tena, “per que les administracions, tant la de l’Estat, com la Generalitat, com la Diputació,prenguen mesures i comencen a prestar l’atenció que necessiten els pobles d’interior”.

El primer edil de Vilafranca recorda que fa anys que els alcaldes dels Ports “han presentat un pla d’actuacions, i fins i tot han elaborat una Agenda 21 amb les prioritats que caldria dur endavant per assegurar la creació de llocs de feina, i per tant el manteniment de la població”, però la resposta ha estat nul·la. Com a exemple, l’alcalde de Vilafranca, posa el tema de la Residencia de Vilafranca. Més de deu anys es porta reclamant aquesta infraestructura que donaria un servei necessària i crearia al voltant de 25 llocs de feina. Ha hagut de ser l’Ajuntament qui comence l’execució de la infraestructura, però espere que ara l’administració autonòmica es mulle i ajude a completar el projecte.

Per altra banda, Tena està convençut que “els sindicats aconseguiran rebaixar el numero de expedients proposats per l’empresa”, però en qualsevol cas anima a la població a continuar apostant per Vilafranca. “Vilafranca sempre ha sigut un poble d’emprenedors”, afirma Tena, “i segur que d’aquest entrebanc poden sorgir noves iniciatives”.

__________
documents
Àudio: Oscar Tena, “Ningú s’esperava que l’expedient regulador afectara a tanta gent”

Més informació: |