Dia de l’arbre a Forcall


Etiquetes: , ,

________________________
comarquesnord.cat, Forcall
dissabte, 20 de febrer de 2010

Forcall va celebrar aquest dissabte el dia del arbre a la zona de l’antiga teuleria de la localitat. En aquesta activitat es va explicar el projecte museogràfic i mediambiental que s’està portant a terme en aquesta zona històrica.

El primer que es va fer a la jornada va ser la plantació d’arbes, amb pins i carrasques entre els que es van anar plantant. Amb la participació de gent de totes les edats, primer es preparava el terra i després es col·locava el menut arbre que anirà creixent al llarg dels anys. D’aquesta manera s’espera poder reforestar aquesta zona recuperada de la teuleria. Els participants van poder conèixer el edifici remodelat, que es va decidir reformar amb unes ajudes de turisme, així com potenciar aquesta àrea medioambiental. L’objectiu, que siga un centre de visitants del riu Bergantes i un punt de trobada per veïns i visitants.

L’antiga teuleria està englobada en la zona de monte públic de la Devesa, una zona propera al riu per gaudir intensament la natura. Des del consistori es va voler impulsar aquesta zona per preservar la història del antic edifici de la teuleria al ser un lloc emblemàtic de la localitat.

El projecte de recuperació de la zona encara no està finalitzat, es pretén plantar més arbres per fer una completa recuperació paisatgística, així com instalar una àrea recreativa, amb una zona per torrar i un parc infantil. En dos o tres setmanes pareix que estarà finalitzat, així com impulsar de nou l’antic camí  Morella-Forcall a la vora del riu.

Al acte del dia del arbre va participar un dels que van treballar a la teuleria quan estava en funcionament, Miguel ‘el roig de gitana’ que ens va comentar com estaven organitzats. Per altra banda, Pablo Chervet, ha estat el que ha fet l’estudi per conèixer com funcionava la teuleria coneixent com es treballava amb la teula en aquella petita fàbrica a la vora del riu i prop de Forcall.

Amb aquest projecte es recupera un històric espai de Forcall que estava en molt males condicions que serà aprofitable per tots els que el vullguen gaudir, així com s’impulsa mediambientalment els voltants de la localitat.

____________
documents
Fotogaleria:

Més informació: | |