LA FALSA: “Viva Manolo Escobar”

JOAN CARLES MARCOBAL
Un any més vaig assistir al Madrigal a l’encontre de futbol que disputaven dissabte passat el Vila-real i l’Athletic Club de Bilbao. Futbolísticament tan sols demanaria dos coses: la primera que mai més no li tornen a xiular un penalty a favor a l’equip de San Mamés perquè no els encerta ni encara que la porteria fóra tan gran com l’Arc de Sant Martí; i, la segona, que mai no torne a passar a un camp de futbol el lamentable espectacle que vam veure a la fi del partit. Tret d’açò, sempre he destacat del camp del Madrigal l’extraordinària esportivitat amb la que els seguidors de l’equip visitant érem rebuts pels amfitrions de la localitat de La Plana.

I no ha d’embrutar eixa noble trajectòria algunes coses que es van viure dissabte passat. Semblava que per Carnestoltes hagués tingut lloc una concentració de ‘Manolos Escobars’. El càntic de ‘Que viva España’ es va poder escoltar al llarg de bona part de l’encontre. A l’endemà, al partit que es disputava al Vicente Calderón entre l’Atlètic de Madrid i el Barcelona es va poder escoltar de nou la mateixa cançoneta.

Sembla que els antibascos i anticatalans que hi ha per Espanya, a més de poc originals ja que tan sols saben eixa cançó, són uns pesats donat que només coneixen eixa estrofa. Pot ser sigue a causa de que el seu coeficient intel·lectual és tan baix que no els permet aprendre vàries estrofes d’una mateixa cançó. O que hi ha gent que no és capaç de veure un pam més enllà del seu nas. Però per nosaltres que no quede, viva España i Manolo Escobar…. i Conchita Piquer també.

Més informació: |