L’Ajuntament de Morella crea un grup de treball per a coordinar el Pla d’Ocupació


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 22 de febrer de 2010

L’Ajuntament de Morella ha decidit fer front comú contra la crisi econòmica. Així, doncs, ha creat un grup de treball, format per representants de totes les àrees municipals i de l’empresa municipal CISE. L’objectiu és “coordinar al màxim l’acció de govern, per a aconseguir la plena ocupació en la nostra localitat”, ha afirmat l’alcalde Ximo Puig. El Pla “treball per a tots” incorporarà la vocació general de l’acció de govern a través de les polítiques actives, la intermediació i la promoció de l’empresa, el mercat laboral i la formació.

“La primera prioritat de l’acció de govern local és que els morellans i morellanes tinguen treball. Per damunt de qui siguen les competències, eixa és la nostra preocupació principal”, ha explicat Puig. Les dades de desocupació en la localitat dels Ports no són tan negatives com en l’entorn econòmic. Segons l’alcalde, a pesar d’això, “hem de treballar per a estabilitzar el deteriorament del mercat de treball i posar les condicions per a una consolidació positiva”. En aquestos moments, Morella compta amb 101 desocupats apuntats en les oficines de l’INEM, la qual cosa suposa un percentatge al voltant d’un 6%. Per al primer edil, “en els últims mesos s’ha observat un empitjorament de la situació en el sector de la construcció i en el de serveis, per la qual cosa volem reactivar l’ocupació”.

En el present any s’esperen grans inversions d’altres administracions en Morella, per una quantia pròxima als sis milions d’euros. El Parador de Turisme, el Quarter de la Guàrdia Civil, el camí entre Sant Miquel i Sant Mateu, el CEDES, l’accés al castell o la rehabilitació del Carrer Sant Julià, són alguns exemples de grans inversions que crearan ocupació en la localitat dels Ports. A més d’aquestes inversions, un altre punt important del Pla és la intermediació. El primer edil ha anunciat que “durant 2010, es potenciarà la Borsa de Treball i s’intensificarà la informació als emprenedors”. Cal recordar que la Borsa de Treball es va revitalitzar al maig de 2009 i, a través d’ella, s’han tramitat 93 ocupacions, de les quals 27 van ser de llarga contractació i la resta temporals.

El tercer punt del Pla és la promoció de l’empresa, el mercat laboral i la formació. A través d’aquest punt, es pretén “coordinar i potenciar la formació dels treballadors. Això és decisiu en una societat avançada”, ha expressat Ximo Puig. A més, l’edil ha explicat que “s’ha obert un panell d’exploració de nous jaciments d’ocupació al voltant d’energies renovables, la indústria agroalimentària i el turisme”.

L’alcalde ha incidit en la situació d’algunes infraestructures gestionades per la Generalitat Valenciana i la Diputació, dient que “davant d’aquesta situació, és absolutament incompressible que tanquen establiments com l’hotel Cardenal Ram, la Fàbrica Giner i les pintures rupestres de Morella la Vella. Un mínim de 25 llocs de treball perduts per l’abandó, la ineficiència i la desídia”. Per aquest motiu, Puig demanda “una solució tan simple com que es traguen a concurs els hotels i se li cedisca la gestió de les pintures a l’Ajuntament. Això significa despessa zero, el problemes és que la voluntat política és mínima”.

L’alcalde de Morella ha comparegut en roda de premsa junt amb l’agent de desenvolupament local, Eva Borras i la regidora de promoció econòmica, Sandra García, que han aportat dades més tècniques i noves propostes que es realitzaran. Per exemple, l’Ajuntament crearà una alerta per SMS per a comunicar qualsevol tipus d’ajuda econòmica, ofertes d’ocupació o cursos de formació.

Més informació: