Alcaldes dels pobles afectats per l’ERE de la Marie Claire es reuneixen a Vilafranca


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 22 de febrer de 2010

Alcaldes de municipis de Els Ports, l’Alt Maestrat i també del Maestrazgo de Terol, es reunien aquest dilluns a Vilafranca a petició de l’Alcalde, Óscar Tena per analitzar la situació que es crearà a la zona amb l’ERE presentat per l’empresa Marie-Claire i que pot afectar a 110 persones a la planta de Vilafranca.

Óscar Tena feia un ampla exposició de la situació de Marie-Claire i posteriorment s’obria un interessant debat entre els assistents. La preocupació per la falta d’expectatives davant d’una situació així és general a la zona. Moltes famílies de les comarques del nord tenen en la fàbrica de la Marie Claire el seu principal suport, sobretot de Els Ports, però també de comarques veïnes. La Iglesuela del Cid, municipi turolenc situat a només 10 quilòmetres de Vilafranca compta amb més de 50 persones que estan treballant a Marie-Claire.

A la reunió es decidia crear una ‘taula de treball’ en la que a banda de representants dels municipis de la zona, tinguen cabuda les 3 administracions superiors, la provincial, l’autonòmica i la nacional, per tal d’analitzar la qüestió i potenciar la zona amb la materialització de molts projectes que encara estan pendents. Vilafranca, per exemple, està lluitant per al construcció d’una Residència i Centre de Dia i demana que s’ajude des de les administracions per completar aquesta infrastructura amb la que es pot generar ocupació.

Des de la Mancomunitat Comarcal Els Ports es creu molt necessari insistir en pressionar a les administracions per a que projectes com la millora de carreteres, la millora en la sanitat, l’educació, la formació o el recolzament al sector agropecuari siguen una realitat.

Els Alcaldes de la zona, tal i com es manifestava a la reunió celebrada a Vilafranca, consideren fonamentals aquestes mesures per al desenvolupament d’aquestes terres a cavall entre les províncies de Castelló i Terol.

Més informació: | |