La Biblioteca de la UJI acull una exposició amb publicacions, gravats i fotografies de Morella


______________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimarts, 23 de febrer de 2010

La Biblioteca de la Universitat Jaume I de Castelló dedica una exposició a Morella en la qual es podran veure llibre, revistes, gravats, fotografies i postals de la capital dels Ports, provinents en la seua major part del fons bibliogràfic i documental de la Universitat. La mostra s’ha inaugurat aquest dimarts, en la primera planta de la Biblioteca, per part del vicerector de Relacions Institucionals i Benestar Social de la UJI, Manuel Chust, i l’alcalde de Morella, Joaquim Puig, i es podrà veure fins a finals de març.

En total s’exposaran 30 llibres, dels quals 15 són anteriors a l’any 1958. Entre aquestes publicacions cal destacar Morella i els seus llogarets de l’any 1868, Guia de Morella de 1929, El Tribunal del lligallo de l’any 1926, Del Maestrazgo. Memòries de Francisco Segrelles sobre la seua estada a Morella de 1922, Exposició d’art de Morella de 1928, L’Església de Santa María de Morella de 1927. A més es podran veure quatre revistes entre les quals cal destacar Vallivana, Revista Quinzenal del Organització de les Festes Sexenales de Morella de 1945.

La mostra de Morella contarà a més amb deu gravats, tots del segle XIX, que representen en la seua majoria vistes de Morella, mentre que dos són de les guerres carlistas. L’exposició es completa amb 24 fotografies i postals entre les quals es troba una placa de vidre d’una vista de Morella i festes del Sexeni de Morella de principis del segle XX.

Més informació: | | | |