Morella reivindicarà la igualtat de la dona durant un mes


Etiquetes: ,


_____________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 23 de febrer de 2010

Morella ampliarà els actes reivindicatius per la igualtat de les dones, programant activitats durant el pròxim mes. Així ho han anunciat la regidora de benestar social, Malú Blasco, l’agent d’igualtat del Centre Infodona, Mari Pau Querol i la presidenta del Grup de Dones, Estela Buenaventura. Segons l’edila, “enguany hi hauran més activitats, perquè hi ha un gran grup de gent emprenedora i moltes ganes de reivindicació”.

Blasco també ha volgut destacar que “l’ideal seria que no s’haguera de reivindicar aquest dia, perquè significaria que no existirien desigualtats. Però mentrestant, hem de continuar reclamant la igualtat en tot”. Una part important dels actes que es celebraran aquestos dies van dirigits a adolescents. Buenaventura afirma que “el canvi ha de començar des de baix, des dels més jóvens. Cal incidir en el procés de socialització, perquè l’educació de xiquets influïx de forma decisiva en el comportament futur de les persones”.

D’aquesta manera, Morella canviarà el tracicional dia de celebracions, que és el 8 de març, per un mes replet d’activitats. Xerrades, presentacions, tallers o documents audiovisuals, centraran el programa organitzat i coordinat des de tres àrees distintes.

Actes tancats
Els actes començaran el proper divendres, amb una conferència sobre el paper de la dona en Palestina, a càrrec de la periodista Amparo Panadero. Al dia següent, es presentarà la revista “De Maternitat i de criança” i es projectarà el documental “Materia” sobre aquestos temes, que comptarà amb l’explicació i presentació de la seua directora, Mireia Grazalema. Durant el mes de març, fins al dia 25, tots els dijous es projectaran pel·lícules que parlen sobre el paper de la dona. Tots aquestos actes es desenvoluparan en l’antiga Nevera Medieval, la qual cosa contribuïx a dinamitzar aquest edifici històric. El dia 7, es realitzaran tallers per a adolescents, treballant distints estereotipus de gènere i, a continuació, es projectarà una pel·lícula en el Teatre de Morella. El dia 8 de març, es realitzaran els actes de tots els anys, amb concentracions reivindicatives i una xerrada sobre l’evolució històrica de l’emancipació de la dona. En ella, s’analitzarà la participació de la dona en la societat, a través de l’educació, l’àmbit laboral o els seus drets.

Més informació: |