Morella sol·licita a les administracions que solucionen els problemes de la TDT


Etiquetes: , ,


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 23 de febrer de 2010

El consistori morellà, per mitjà del regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TICs), Ernesto Blanch, ha fet una crida a les distintes Administracions amb competències, perquè resolguen els problemes en la recepció del senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT). Segons l’edil, “aquest servei és un dret essencial per als ciutadans de Morella, ja que l’oferta d’oci és més reduïda en la nostra localitat que en la costa”. En un principi, tal com ja ha informat el Ministeri, “la qüestió tecnològica s’ha superat, per la qual cosa no haurien d’haver-hi problemes, i si en la nostra zona es requerix invertir més recursos perquè el senyal es mantinga i no caiguen els canals, esperem que es garantisca per part de qui és competent”, ha afegit Blanch.

Els talls en el senyal van començar en la vesprada de dilluns, quan van fallar quasi tots els canals de l’empresa Abertis, concessionària de la distribució dels canals d’àmbit nacional i autonòmic. L’Ajuntament es va posar en contacte amb el Ministeri, que va donar part als tècnics corresponents. En uns instants, es va solucionar el problema. No obstant això, a la nit va tornar a fallar la distribució del senyal d’un múltiplex, en el que es troben tres canals de Televisió Espanyola- La Primera, La 2 i Clan Televisió- i Antena 3. Aquest tall s’ha esmenat durant el matí de dimarts, però a les 15 hores ha tornat a perdre’s el senyal.

Blanch considera que “des de l’Ajuntament s’ha seguit el protocol d’actuació i s’han donat els parts corresponents. Ara, cal estudiar el problema amb més profunditat i veure les possibles solucions, perquè no es tornen a donar aquest tipus de situacions”.

Més informació: | |