Morella manté el nombre de turistes en 2009

_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 24 de febrer de 2010

El Patronat Municipal de Turisme de Morella va aprovar anit la memòria anual de 2009. La principal conclusió és que es manté el nombre de visitants que van arribar al municipi. Encara que, segons s’extrau de l’informe, “Morella no és una excepció i també es veu afectada per la situació econòmica conjuntural”, ja que el nombre de turistes no va augmentar i va disminuir el consum.

De les dades registrades en la memòria, destaca el descens de quasi un 8% en el nombre de pernoctacions. A pesar d’aquest retrocés, la xifra està per davall de les dades donades per a la Comunitat Valenciana, que reflectien un descens del 15%. En total, s’ha registrat un 37,51% d’ocupació.

Pel que fa a altres indicadors importants per a fer el balanç anual, el nombre de visitants al Castell ha augmentat en 3.000 persones, el museu de dinosaures ha tornat a superar els 30.000 visitants, les consultes a l’Oficina de Turisme s’han mantingut i el nombre d’estacionaments en el pàrquing han augmentat. Una dada que dóna a entendre el context de crisi en què ens trobem, és que les visites d?espanyols a l’Oficina de Turisme ha augmentat, però han disminuït les consultes d’estrangers.

En el balanç que es feia al setembre, respecte a les dades d’estiu, els empresaris turístics coincidien en que el nombre de visitants augmentava, però descendia el consum. La percepció general i les estadístiques demostren que la quantitat de turistes i visitants és semblant a la del 2008, però l’estància és més curta i la despessa mitjana per persona és menor.

Morella-Benicàssim, fusió de sensacions
Un altre dels punts que els empresaris turístics van recolçar va ser la presentació de l’aliança turística Morella-Benicàssim. Alguns d’ells van poder acudir a l’acte i van corroborar les dades oficials. En total, prop de 50 mitjans de comunicació, distints touroperadors i unes 300 persones es van donar cita en el Cercle de Belles Arts de Madrid, per a assistir a la posada de llarg del projecte. A més, es va informar als empresaris que ja estan definits i a la venda els distints paquets turístics que combinen estàncies en les dos localitats, i que s’està treballant per a repartir 50.000 fullets per agències independents. Els empresaris van poder conéixer que s’estan tancant visites de mitjans de comunicació a ambdós localitats, durant els pròxims mesos.

Finalment es va fer un repàs a les activitats que s’estan desenvolupant actualment, com les Jornades de la Trufa o als esdeveniments o actes que s’organitzaran per als pròxims dies o setmanes.

Més informació: |