S’està preparant la Marxa Senderista del Matarranya


Etiquetes:


__________________________
comarquesnord.cat, Valljunquera
dimecres, 24 de febrer de 2010

El departament d’esports de la comarca del Matarranya, l’Ajuntament de la Valljunquera i la Comissió de Festes organitzen, un any més, la Marxa Senderista Comarca del Matarranya, que enguany arribarà a la seua novena edició. En aquesta ocasió hi ha dos recorreguts, de 20 km i 13 km respectivament, que comencen a la Plaça Major de la Valljunquera i acaben al Poliesportiu. Els participants en el recorregut llarg podran eixir entre les 8 i les 9 hores del proper diumenge 14 de març, recordant que abans de la eixida caldrà arreplegar la targeta de participació.

L’organització disposarà de controls d’avituallament i al final del recorregut s’oferirà dinar i una samarreta a tots els participants inscrits, recordant que els menors d’edat tindràn que anar acompanyats dels pares o d’un adult responsable.

Un paratge de gran atractiu
El recorregut de la novena Marxa Senderista transcorre principalment per camins del terme municipal de Valljuquera. Durant el recorregut es passarà per antigues basses, la funció de les quals era emmagatzemar aigua per a aus i animals de tir emprats en les tasques agrícoles, i fonts naturals d’aigua potable, com la Fontanella i al font del Molí, fins arribar al Mas del Llaurador, una petita població, avui abandonada i en ruïnes, tot i que encara es conserva l’església parroquial. Part de la marxa es realitza per la Via Verda de la Val de Zafan, antiga línia del tren de Val de Zafan a Tortosa. Un altre dels llocs d’interès pels que transcorre la marxa és el pas per un bonit túnel rodó anomenat Pont Redó o Pont de l’Anell que creua per davant de la Via Verda.

El paissatge del recorregut és principalment de camps de cultiu d’oliveres, ametllers i vinya però que s’entremesclen amb boscos o petites zones de pinedes en els que predomina el pi blanc. El relleu pel qual transcorre la marxa és bastant irregular però prou dulcificat, apareixent zones planes i àmplies valls.

___________
documents
pdf: IX Marxa Senderista Comarca del Matarranya

Més informació: