Conrado Hernández advoca per dotar a la indústria d’un major pes específic i canviar el model productiu


Etiquetes: ,


_____________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 26 de febrer de 2010

El secretari general d’UGT-PV, Conrado Hernández ha advocat pel canvi de model productiu amb l’objectiu d’enfortir el teixit industrial i eixir de la crisi econòmica i la destrucció d’ocupació que està patint la Comunitat. El líder sindical va realitzar aquestes declaracions durant la inauguració de la VI Escola de la Joventut d’UGT-PV que se celebra a Morella durant aquest divendres i dissabte i que reuneix a més de 150 joves de tota la Comunitat.

El cas de la Marie Claire
El responsable sindical ha assegurat que “la indústria ha de tenir un major pes específic en l’economia amb l’objectiu de de dotar a la societat d’un nivell d’ocupacions més estables”, i entén que haurien d’establir-se “plans globals i locals on la indústria s’establisca com el motor del desenvolupament”. Referent a això, Conrado Hernández ha recordat l’Expedient de Regulació d’Ocupació presentada per l’empresa Marie Claire, i que pot suposar que 225 persones perden el seu lloc de treball, “la qual cosa suposaria un dur colp per a la comarca dels Ports”.

El secretari general considera que “sense deixar de costat el turisme, plans locals d’indústria amb una important presència d’energies renovables, servirien per a mitigar els colps que estan patint les zones i comarques de l’interior”. Per tot això, ha encoratjat als joves participants en la Escola de la Joventut, la necessitat de treballar conjuntament, organitzar-se i incrementar la seua participació amb l’objectiu de fer més sindicat, ja que “ser sindicalista és un va privilegiar i una satisfacció”, ha assegurat.

En la mateixa línia s’ha expressat la secretària de Política Electoral d’UGT-PV, Esther Ortega, qui, en relació amb el tema central de la VI Escola de Joventut, l’associacionisme sindical juvenil, ha apuntat que “en els llocs on ha existit una major independència i majors recursos per a les organitzacions sindicals juvenils s’han obtingut uns resultats més satisfactoris”. En aquest sentit, Ortega ha manifestat que en l’actualitat, “els nivells d’afiliació dels joves en els sindicats disten molt de les necessitats que tenen els joves a nivell laboral”, més en aquests moments de crisi econòmica.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Joaquim Puig, també ha fet referència a la crisi econòmica que afecta a les comarques de Castelló i s’ha mostrat preocupat pel ERE presentat per l’empresa Marie Claire. En aquest sentit, i davant les últimes mobilitzacions sindicals, Puig, ha explicat que “s’està davant un combat ideològic profund on s’està intentat desprestigiar el caràcter polític dels sindicats de classe i s’està intentant afeblir el moviment obrer”. Per tot això, l’alcalde de Morella ha explicat davant els joves participants que “no hi ha gens més important que la participació i la mobilització”.

Després de la inauguració de la VI Escola de la Joventut ha tingut lloc una taula rodona sobre l’Associacionisme Sindical Juvenil, moderada per José Luis López, responsable de Joventut d’UGT Plana Alta-Maestrat-Els Ports, i en la qual han participat Chakir El Homrani, portaveu nacional de l?Avalot Joves d’UGT Catalunya; Candela Lacuerda Morell, de Xaloc Joves de la FSP-UGT-PV; Marcos Bahamonde, president Alcuentru Jóves de MCA UGT Astúries; i Silvia Sazatornil, responsable del departament confederal de la Joventut Treballadora de la UGT. En ella s’ha deixat constància de la necessitat d’una major implicació de les persones joves en el sindicat, per a aconseguir una major participació d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, els responsables juvenils entenen que per a una major implicació de les persones joves en l’organització s’ha de crear una organització juvenil i transversal on el protagonisme recaiga en elles mateixes i on les decisions siguen preses per la pròpia joventut.

Durant les jornades, a més, ha tingut lloc un taller d’eleccions sindicals amb l’objectiu que els joves delegats de l’organització coneguen i es familiaritzen amb el procés electoral en les empreses, ja que a final del present any es concentrarà el gruix de les eleccions sindicals a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, la UGT-PV considera fonamental la implicació dels més joves en aquest procés, ja que arribar a la màxima representació sindical en les empreses és la garantia per a la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores i per a la millora de les condicions laborals.

Les jornades continuen dissabte
En la jornada de dissabte es parla sobre la negociació col·lectiva i els expedients de regulació d’ocupació, donada la proliferació d’Eres en aquests temps de crisis, i la importància que els convenis col·lectius adquireixen en una conjuntura adversa com l’actual, amb milers de treballadors i treballadores que han perdut els seus llocs de treball. La clausura corre a càrrec de Cándido Méndez, secretari general de la UGT, Constantino Calero, secretari general de la UC de la UGT-PV Plana Alta-Maestrat-Els Ports i Lucía Sanchís, responsable del departament de Joventut del sindicat.

Més informació: |