El PP de Morella exigeix a Cándido Méndez que s’implique amb els treballadors de la Marie Claire

________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 26 de febrer de 2010

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació el PP de Morella ha explicat que el secretari general d’UGT visita Morella aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de l’escola de joventuts del sindicat en el País Valencià. El portaveu, Guillermo Sangüesa, ha considerat que el secretari general de la UGT, “com líder d’un dels principals sindicats espanyols no pot ignorar i passar per alt els enormes problemes que se’ls planteja els treballadors de la fàbrica tèxtil més important i amb més transcendència social de la província de Castelló”. “Ja que el Sr. Méndez estarà a Morella, té l’obligació d’intervenir i involucrar-se personalment amb els treballadors de la Marie Claire i especialment amb els afectats de la fàbrica de Villafranca pel que significa no només per a aquesta localitat, sinó per a tota la comarca dels Ports i les comarques veïnes”, assegura Sangüesa.

El líder local dels populars ha explicat que en aquests últims anys “mentre la factoria vilafranquina ja travessava per dificultats financeres van ser el president de la Generalitat, Francisco Camps i el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, qui van posar els avals i les garanties necessàries per a salvar aquella situació, mentre que Cándido Méndez l’única cosa que va fer és visitar la fàbrica i fer-se la foto”. Per això, el PP de la localitat ha considerat que el secretari general de l’UGT “té una nova oportunitat per a demostrar que realment li interessen els treballadors de la comarca dels Ports i implicar-se directa i personalment en les negociacions”.

També li ha instat a “actuar com en el seu moment van actuar els presidents Camps i Fabra i aportar les garanties financeres que siguen necessàries per a salvar la situació de l’única gran indústria que existeix en la comarca”, ha agregat. Segons Guillermo Sangüesa, “els líders populars de la província i de la Comunitat Valenciana ja han demostrat que creuen en la comarca i en la seua fàbrica de referència, aportant els avals que eren necessaris. “Ara és el moment que també el PSPV-PSOE i els agents socials acosten el muscle i demostren amb fets que de debò treballen i s’impliquen a defensar als afectats de la Marie Claire”, ha conclòs.

L’empresa Marie Claire ha anunciat un ERE que afecta a 225 treballadors, la meitat d’ells del centre de producció situat a Vilafranca, del que depenen moltes famílies de la comarca dels Ports i també de les comarques veïnes de Terol i el Maestrat i l’altra meitat del de Castelló.

Més informació: | | | |