Cándido Méndez es reuneix amb representants sindicals de la Marie Claire


Etiquetes: ,


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 27 de febrer de 2010

El Secretari General d’UGT, Cándido Méndez ha clausurat avui a Morella, la VI Escola de Joventut del sindicat al que representa, en la qual han participat un centenar de delegats de tota la Comunitat Valenciana. Cándido Méndez ha parlat de la situació actual de crisis, també a la nostra comarca amb la presentació de l’Expedient de Regulació d’Empleo de la Marie Claire. A aquest respecte les negociacions no han començat gens bé, ja que el primer contacte entre sindicats i responsables de l’empresa sols va servir per a que els sindicats convoquen una concentració per al proper 5 de març.

Segons Méndez, que avui s’ha reunit en quatre representants sindicals de la Marie Claire, l’empresa va aplegar en una proposta tancada, sense anim negociador, “como lo de las lentejas, o las comes o las dejas”. Els sindicats no troben raons suficients per a un expedient tant agressiu, amb la reducció d’altres 225 llocs de treball, que sumar a les darreres reduccions de plantilla que han fet que en menys de 10 anys s’hagen perdut 400 llocs de feina. No estan disposats a acceptar-lo tal i com es planteja, i demanen al govern valencià que si finalment, no s’aplegue a un acord, no firmen l’ERE.

Contesta als populars locals
Respecte a les declaracions del Portaveu del PP de Morella, Guillermo Sangüesa, que divendres demanava la implicació personal del secretari general de l’UGT en la resolució del problema de l’empresa tèxtil, Candido Méndez li recordava que l’UGT ha estat implicada des de el primer moment en tots els conflictes que ha calgut resoldre en aquesta empresa. Des dels problemes en el canvi d’accionariat fa uns quants anys, al de liquides més recent, l’UGT, sempre ha estat al costat dels treballadors, els quals, per altra banda han fet i estan fent uns sacrificis per l’empresa que no son reconeguts.

El secretari d’UGT recordava que els treballadors de la Marie Claire tenen el sou congelat des de fa varies anualitats, i fins i tot han accedit ha tingut que renunciar a cobrar les pagues extres en el seu temps i forma, per tal d’ajudar a que es capitalitzara l’empresa. El que li sap mal al màxim responsable del sindicat és que el Partit Popular vulgue traure rèdit polític fins i tot d’aquesta situació que cause angunia a tantes famílies, més tenint en compte que l responsabilitat de govern en aquesta Comunitat és del mateix signe de qui critica, el Partit Popular.

____________
documents
Àudio: Cándido Mendez, “cuidado con hacer demagogia barata con la Marie Claire”

Més informació: |