Cinctorres demana pal·liar el “greuge comparatiu” creat pel Pla Eòlic


_________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dillus, 1 de març de 2010

L’alcalde de Cinctorres ha manifestat que el greuge comparatiu en el qual ha quedat el seu municipi després de la definició del Pla Eòlic i la declaració de Zones d’Especial Protecció per a les Aus, mereix una discriminació positiva. En aquest sentit, Antonio Ripollés, exigeix a la Generalitat “que sigui especialment sensible amb Cinctorres a l’hora de concedir subvencions així com davant les demanas que l’Ajuntament plantegi a les adminsitraciones per a assegurar-se un futur en igualtat de condicions al de la resta de municipis de la Comarca dels Ports”.

Cintorres sofreix els aerogeneradors, però no rep beneficis
Cinctorres no ha albergat cap aerogenerador, no perquè no fos apte per a això, ja que estava inclòs en zona eòlica, i en la segona fase del pla, pròxima a començar, les empreses interessades en desenvolupar-lo havien plantejat la possibilitat d’instal·lar dos parcs. No obstant això la declaració de ZEPA un dia abans de l’adjudicació de l’ampliació del Pla Eòlic, va deixar a Cinctorres sense aquella possibilitat. “Les afeccions, no obstant això”, diu l’alcalde, “són les mateixes que en els altres municipis, ja que tenim els aerogeneradores envoltant el terme municipal, en tots els altres municipis, més una línia d’evacuació que travessa tot el terme de Cinctorres”.”Els impostos dels parcs van a les altres localitats, mentre que l’ésser espai protegit, en aquest cas ZEPA, no comporta cap pla d’inversió, ni tan sols un pla com els dels parcs naturals”. Per tant, segueix el primer edil, “ens hem convertit en una singularitat”.

La nostra comarca té municipis que poden enfocar el seu desenvolupament amb l’ajuda del pla eòlic, municipis com els de la Tinença que poden enfocar-lo sobre la base del pla redactat com Parc Natural, i Cinctorres com cas a part. Per això exigeix ajudes per a acabar el Centre Residencial de Majors “amb la posterior concertació de les places” així com ajudes per a acabar el polígon industrial que està impulsant l’ajuntament. Així mateix, diu, “en cas que les empreses adjudicatàries del pla eòlic haguessin de situar alguna instal·lació en la comarca, la mateixa, per ètica, solidaritat i compensació de l’equilibri territorial, hauria de realitzar-se a Cinctorres”.

“Som”, diu l’alcalde, “la reserva de la Comarca, ho acceptem sempre que també es reparteixin els beneficis i les inversions. En aquest moment, quan tots els muncipios parteixen d’uns ingressos assegurats, nosaltres partim de zero. Això és injust, el nostre poble no pot veure’s abocat a ser la germana pobra, vam necessitar estar a la mateixa altura que els altra. Hem estat solidaris sempre, vam exigir dels altres municipis el mateix tracte, i de la Diputació i la Generalitat el que entenem que és just: un tracte especial que desfaci el greuge comparatiu en el qual en aquest moment ens trobem”, conclou el primer edil cinctorrà.

Més informació: |