Fabra es reuneix amb alcaldes dels Ports

______________________
comarquesnord.cat, Castelló
dilluns, 1 de març de 2010

L’alcalde de Vilafranca i diputat provincial, Óscar Tena, i l’alcalde de Forcall i president de la Mancomunitat Els Ports, Santiago Pérez, han demanat al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que aquesta institució assumisca les despeses que els municipis van dedicar a la neteja dels carrers i camins després de la intensa nevada del passat 8 de gener. Així ho han sol·licitat ambdós en una trobada que han mantingut ael matí de dilluns amb el president provincial, segons han informat fonts de l’Ajuntament de Vilafranca en un comunicat.

Tena i Pérez han informat que els municipis remetran a la Diputació un llistat amb les despeses que van haver d’assumir cadascun dels municipis. Les despeses han estat superiors als 200.000 euros en el conjunt de tots els pobles, el que per a ajuntaments menuts va suposar una bona part del seu escàs pressupost. Segons han manifestat, el president provincial indicarà als serveis de la Diputació de Castelló que es posen en contacte amb els municipis per a atendre les despeses. Així mateix, els alcaldes han plantejat la necessitat d’ajudar als ramaders que van patir pèrdues de bestiar com a conseqüència de les fortes nevades i, en aquest sentit, Fabra ha apuntat que es plantejaria la qüestió a l’àrea de desenvolupament rural.

Els alcaldes també han incidit en la coordinació de mitjans de neteja de carreteres, ja que aquest “va ser un dels cavalls de batalla durant les nevades”.També han destacat “el mal estat d’algunes carreteres, sobretot després del pas de les màquines quitanieve” i han ressaltat que és “especialment grave el de la carretera de Castell de Cabres i d’alguns trams del Camí de la Canà”. En aquest sentit han urgit a Fabra a la millora d’aquests vials, sobretot la carretera de Castell de Cabres, que depèn de la institució provincial.

També s’ha parlat de la Marie Claire
L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha aprofitat la trobada amb el president de la Diputació de Castelló per a plantejar  la situació que s’ha generat a Vilafranca després del ERE anunciat per l’empresa Marie Claire. Tena ha insistit en “demandar el suport de la Diputació per a la agilización del polígon industrial”.

Més informació: | | | | |