Més de 150 persones s’han informat sobre ofertes d’ocupació al Matarranya


Etiquetes:

__________________________
comarquesnord.cat, Matarranya
dilluns, 1 de març de 2010

Durant el passat 2009, més de 150 persones es van interessar per ofertes de treball en la Comarca del Matarraña. En concret 162 persones van ser les quals van passar pel Departament d’Ocupació de la citada entitat per a informar-se tant d’ofertes d’ocupació com de cursos de formació, a través del servei d’informació i difusió d’ofertes, engegat per la comarca fa uns anys.

Cap destacar el considerable augment en el nombre de persones ateses respecte a altres anys, degut d’una banda a l’augment de les xifres d’atur, i per un altre, al major coneixement d’aquest servei entre la població. Del total de persones ateses, el 50% tenien una formació bàsica, és a dir, estudis equivalents al graduat escolar. Quasi el 30% contaven amb una formació mitja, és a dir formació professional o batxillerat. I el 20% restant eren diplomats o llicenciats.

En quant a lloc de residència, Valderrobres era el principal lloc de procedència dels usuaris, seguit de Cretas i Beceite. Destacar també que aproximadament el 20% de les persones residien en zones limítrofes, com la comarca del baix Aragó o la Terra Alta a Tarragona. En relació a la nacionalitat, el 25% dels usuaris eren estrangers. Els mesos més actius per a recerca d’ocupació van ser juny, juliol i setembre. Per sexe, el 52% eren dones i el 48% homes.

143 ofertes
En el que a ofertes es refereix, durant 2009 es van difondre un total de 143 ofertes de treball, a més de diferents accions formatives realitzades en el territori. Del total d’ofertes, el 35% eren relatives a la comarca i la resta a zones properes. El principal sistema de difusió de les ofertes és via correu electrònic. En aquest sentit, el 70% dels usuaris de 2009 contava amb un mail per a la recepció de les ofertes. No obstant això, el 30% dels inscrits no contava amb dita mitja. Per a solucionar aquest problema, des del Departament d’Ocupació s’utilitzen altres vies de difusió, com són els propis Ajuntaments, la web comarcal, la xarxa d’agents d’ocupació del baix Aragó Històric o el Punt de Autoinformación, operatiu des de mitjans de l’any passat i que està a la disposició de qualsevol persona que desitge consultar informació laboral.

Aquest Espai d’Autoinformación es va engegar amb la col·laboració del Inaem i es troba en la seu comarcal. El punt consta d’un equip informàtic amb connexió a internet i amb un tauler d’anuncis on es publiquen periòdicament tant ofertes com cursos. En el que va d’any, la mitjana de persones ateses supera a la de l’any passat, amb el que es pot preveure un increment en el nombre d’usuaris per a enguany.

Més informació: