Representants del Moviment Slow en Espanya visiten avui Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 2 de març de 2010 .
Etiquetes:

Aquesta vesprada tindrà lloc en el bar de la nevera medieval una reunió del vicepresident del Moviment a Espanya, Jorge Hernández, i altres tècnics de Castelló i Terol que participen en la creació del projecte Circuit 2M, amb gent de la zona que treballa o esta interessada en temes com l’agroecologia, l’alimentació tradicional, la producció artesana alimentària, plats típics morellans, l’escola i l’alimentació,…

Morella ha presentat la candidatura per a ser considerada ciutat Slow. El Slowfood és un moviment que es va originar a Itàlia i que té com a màxim referent la Toscana. A Espanya, és un moviment jove que s’està formant en els últims anys. Fins al moment, a penes vuit localitats tenen aquest tipus de consideració. Aquestes són, Begur, Pals i Palafugrell a Girona, Mungía, Lekeitio, a Biscaia, Bigastro a Alacant, Pozo Alcón, a Jaén i Rubielos de Mora de Terol.

La cultura Slow naix com a crítica al ritme de vida que es desenvolupa en les grans ciutats i advoca per una forma de vida més pausada, més tranquil·la i basada en les tradicions que identifiquen als pobles. Morella compleix molts dels requisits que es necessiten per a ser ciutat Slow, com promoure esta cultura, ja que disposa d’un pla de reciclatge, un pla de mobilitat que regula l’entrada de vehicles, un pla d’accessibilitat, promociona la restauració del casc urbà,… No obstant, uns dels requisits es tenir un Convivium, que consisteix en la creació de un grup de treball per a la revalorització dels productes alimentaris naturals i presents de forma singular en la zona. En la reunió d’aquesta vesprada es pretén acostar a les persones del territori que puguen estar interessades en recolzar i participar en una futura presentació del Slowfood en Morella. La reunió tindrà lloc a les 19:00 hores al bar de la nevera.

Més informació: