Creu Roja organitza un curs sobre com funciona el CPC

_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous, 4 de març de 2010

Creu Roja de Vilafranca ha organitzat un curs sobre coordinació i comunicacions. “És un curs important perquè tenen prop l’Aplec, en el que hauran de coordinar tota la infraestructura i recursos d’atenció i emergència” segons Manuel Tàrrega, director de Centre Provincial de Coordinació de Castelló. Els alumnes han conegut els procediments interns que es duen a terme en la ONG. “La resposta ha de ser ràpida, però s’ha de realitzar seguint les pautes adequades. Disposem d’equips de comunicacions en les nostres pròpies freqüències. A partir d’ahí, davant de qualsevol problema tots estem a l’escolta pel que la resposta és més ràpida i eficient”.

Com qualsevol organisme d’emergències Creu Roja es coordina amb el 112 d’emergències. Els recursos de Creu Roja complementen els servicis públics de les administracions. “Si es va inaugurar una ambulància en Vilafranca amb col·laboració d’associacions, ajuntament i veïns, este recurs dóna un servici a la comunitat”. Creu Roja realitzarà part de l’assistència preventiva en l’Aplec, una activitat que dependrà del 112 de la Comunitat Valenciana.

El curs permet als alumnes tots els processos de Creu Roja a Espanya, la forma de tractar els equips, la forma de designar a cada recurs, els codis. “Ens permet que tots coneguem els procediments estàndard que són especialment eficaços en cuaquier punt, tant a Castelló com a Andalusia”.

Més informació: | | |