Els sindicats i l’empresa no arriben a un acord amb l’ERO de la Marie Claire


Etiquetes: , , ,


_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 5 de març de 2010

Aquest divendres ha estat el primer dia escollit per al seguit de concentracions i manifestacions de rebuig a l’Expedient de Regulació de l’Ocupació presentat recentment per part l’empresa Marie Claire i que suposarà l’extinció de 225 llocs de treball. A les cinc de la vesprada ha tingut lloc una concentració front a les instal·lacions de l’empresa ubicada a la carretera de Borriol. En eixa mateixa hora tenia lloc la segona reunió de negociació amb l’empresa amb l’objectiu d’apropar posicions entre sindicats, treballadors i els empresaris que, a hores d’ara, encara estan molt enfrentades, com es va demostrar durant la primera reunió de la setmana anterior.

En un comunicat conjunt, els sindicats UGT i CCOO han declarat que “després de la reunió celebrada avui divendres 5 de març entre els sindicats i l’empresa, el resultat ha estat valorat com negatiu, ja que després de les propostes plantejades a la direcció de l’empresa, que comprenien tant la retirada del ERE actual, per valorar que no existeixen causes que emparen la seua execució, com la reducció substancial de treballadors i treballadores afectades en l’expedient. Les propostes que inicialment va exposar l’empresa segueixen sent les mateixes tant a nivell d’indemnització, la mínima legal, com de nombre de persones, que en seran 225. Davant la impossibilitat d’arribar a cap acord a causa de la diferència d’opinió que existeix entre ambdues parts, es dóna per conclosa la reunió sense arribar a cap pacte, emplaçant a ambdues parts a una pròxima reunió el divendres 12 de març en la Inspección de Treball perquè intervinguen en el conflicte.”

Manifestació a Vilafranca
Les mostres de malestar dels sindicats UGT i CCOO i dels treballadors de la Marie Claire front a la decisió de l’empresa continuaran el proper dimecres 10 de març, on hi ha prevista una manifestació a Vilafranca a les sis i mitja de la vesprada i que iniciarà el seu recorregut des de la pròpia empresa a la Plaça Peiró Escala i que continuarà per diversos carrers de la localitat.

Més informació: | | |