Nou cens de cabra hispànica a la Fos


Etiquetes: ,

_____________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 5 de març de 2010

Com cada any, els membres del Grup Ecologista de Vilafranca estan realitzant el cens de cabra hispànica a un lloc concret del terme de Vilafranca, el Barranc de la Fos. En aquest espai, és coneguda la presència d’aquestos animals des de fa poc més d’una dècada i el Grup Ecologista amb el cens que realitza ja fa 10 anys que arreplega dades al voltant d’aquestos animals.

El passat 8 de desembre van fer la primera eixida de la campanya i la segona es realitzava el passat diumenge 28 de febrer. Habitualment, el nombre de cabres que es creuen viuen a la Fos gira al voltant de les 100 unitats i s’estima que la capacitat de càrrega del Barranc es situa en eixa xifra, que pot variar mínimament, amunt o avall d’un any per a l’altre.

El cens del Grup Ecologista de Vilafranca és el únic que es realitza de manera continuada a tota la Comunitat Valenciana. En aquesta segona eixida, per diferents motius, s’ha comptat amb menor presència de voluntaris i segons s’ha apuntat des del Grup Ecologista de Vilafranca, “es calcula que en aquestos moments habiten al Barranc de la Fos al voltant dels 125 exemplars de cabra hispànica”.

Més informació: |