500 dones participen en la Trobada Comarcal de Dones del Matarranya


Etiquetes:

____________________________
comarquesnord.cat, Vall-de-Roures
diumenge, 7 de març de 2010

Unes 500 dones procedents dels diferents municipis de la Comarca del Matarranya es van trobar el passat diumenge a Vall-de-roures en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. D’aquesta manera, les participants que van trobar-se a la capital matarranyenca van gaudir de diferents activitats com un dinar de convivència, una visita al casc antic de Vall-de-roures i diferents actuacions teatrals.

A primera hora del matí del passat diumenge, unes 500 dones, procedents de diferents municipis del Matarranya van trobar-se a Vall-de-roures per a disfrutar de la trobada que celebren anualment a una localitat de la Comarca. Després d’un bon almozar al pavelló poliesportiu de la localitat i la participació en un xerrada, les assistents van gaudir de una extensa visita guiada al casc antic de la capital matarranyenca. D’aquesta manera, les dones de altres pobles de la zona van conèixer de primera mà el castell, l’esglèsia i l’encantador laberint de carrers que formen part del casc antic de Vall-de-roures.

A migdia, les participants a la trobada van tornar al pabelló municipal per gaudir d’un dinar de convivència que va servir per a estrènyer llaços entre les veïnes de les diferents viles del Matarranya. Així, després de recuperar forces en un bon menjar, es va fer entrega d’un detall a cadascun dels grups teatrals participants a la trobada. A continuació, per finalitzar la jornada, va arribar el moment de observar les actuacions dels diferents grups de teatre locals que en la majoria de casos estan formats únicament per dones i que van aconseguir que la tarde es convertire en una successió de somriures i sorpreses.

L’alta participació i el bon ambient i la diversió que va regnar durant tota la jornada va fer que, una vegada més, el balanç d’aquesta activitat, que vol unir la convivència entre veïnes d’un mateix territori i la reivindicació dels drets de la dona, no pot ser més positiu.

Cinc anys de trobades
Aquest és el 5º any en el qual s’ha celebrat la Trobada Comarcal de Dones, amb gran èxit i acceptació per part de les dones de la comarca i els col·lectius en els quals estan integrades. El seu objectiu és celebrar un dia de convivència entre les dones del Matarraña, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, i aprofitar aqueixa jornada perquè les dones es coneguen entre elles i intercanvien experiències i idees. En aquesta edició, ha col·laborat l’Ajuntament de Valderrobres, l’Associació de Dones Santa Águeda de Valderrobres i les sòcies de AFAMMER d’aquesta localitat del matarranya.

Més informació: