Les Bandes reclamen a cultura


Etiquetes: ,

________________________
comarquesnord.cat, València
diumenge, 7 de març de 2010

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), presentava aquest dissabte al Teatre Micalet de València el manifest ‘Més que música’. Amb aquest manifest, la Federació de Bandes pretén informar al voltant de la situació en la que queda el col·lectiu amb l’important retall pressupostari i aconseguir també el recolzament de persones, col·lectius i entitats per tal de garantir el futur d’un patrimoni universal que pertany a tothom.

Alumnes de les escoles de música de formacions de les tres províncies seran els encarregats de fer lectura d’aquest manifest, que a partir d’ara es podrà signar a la pàgina web www.fsmcv.es i amb el que continua la campanya de mobilitzacions per a que el Consell atenga els seus compromisos.

El manifest ‘Més que música’ denuncia la inadequada política educativa i cultural que no recolza ni garanteix el desenvolupament de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i posa en risc la desaparició de les escoles de música.

El President de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Josep Francesc Almeria assenyalava que s’ha d’arribar a un acord amb el Consell i anunciava que de no aconseguir-ho es farà una gran manifestació al setembre. El manifest subraia a més, la importancia de la música a la Comunitat Valenciana amb 525 societats musicals que agrupen a 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes de les escoles de música.

Més informació: |