El PP demana al Govern la realització de millores a l’Ermitori de San Pau d’Albocàsser


Etiquetes: , ,

_______________________
comarquesnord.cat, Madrid
dilluns, 8 de març de 2010

Una iniciativa del PP per a millorar el patrimoni d’Albocàsser ha estat aprovada aquest dilluns pel senat. Es tracta de reparar i rehabilitar les naus laterals del ermitorio de San Pau a Albocàsser per a la instal·lació del centre d’informació i acollida del parc cultural Valltorta-Gasulla.

El senador del PP Guillermo Altava ha recordat que el ermitorio de San Pau és monument històric artístic nacional i que, al costat de la primitiva ermita, es va alçar una hospedería, ampliada en el segle XVIII per dues ales porticadas als costats. Ha agregat que Albocàsser també conta amb una enorme riquesa arqueològica, ja que alberga el Museu i les pintures rupestres del Barranc de la Valltorta que, juntament amb les del Barranc de Gasulla, en la localitat d’Ares del Maestrat, formen un àrea cultural d’interès internacional, declarada per la Unesco Patrimoni de la Humanitat. En la Valltorta, ha afegit, es coneixen 21 abrics amb Art Llevantí, una manifestació prehistòrica que s’estén per la zona oriental de la Península Ibèrica, des d’Osca i Lleida pel nord, fins a Múrcia i Albacete pel sud amb una excepcional concentració a la Comunitat Valenciana.

Serà el Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla
El senador ha dit que està previst que aquesta zona, d’enorme valor històric i cultural, es convertisca en el Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla i la ubicació del ermitorio-hospedería de Sant Pau ho fa idoni per a la seua adequació com centre de recepció dels visitants del futur Parc. Manuel Hurtado, senador socialista, ha coincidit en la valoració de la monumentalidad de la zona, però ha considerat que en la petició d’ajudes no s’han seguit els procediments, que hauria de ser proposada “pel titular del bé i revisada per la comunitat autònoma” i s’ha destacat que el Ministeri de Cultura desconeix les patologies de l’immoble

Més informació: | |