Sanitat activa l’alerta per fred extrem en l’interior de Castelló


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, València
dimarts, 9 de març de 2010

La Conselleria de Sanitat, dins de la seua campanya de prevenció i atenció als problemes de salut derivats del fred intens, ha activat l’alerta en diverses zones de l’interior de la província de Castelló. Concretament, les zones climatològiques 1 (Morella), 2 (Benassal), 5 (Vilafranca, Caserius alts d’Alpont i La Yesa) i 6 (Viver) presenten temperatures pròpies d’un nivell de fred alt, i les previsions per a aquestes àrees indiquen que demà es mantindrà la temperatura en aquest nivell. Aquesta situació de fred suposa, segons el Subprograma de Fred Intens, un nivell de vigilància i informació.

La Conselleria de Sanitat ha disposat tota la informació preventiva i meteorològica sobre aquesta actuació en la seua pàgina web, en l’enllaç a la direcció general de Salut Pública (www.sp.sant.gva.es/dgspweb/frio/). L’objectiu d’aquesta campanya és prevenir, minimitzar i atendre als efectes per a la salut derivats del fred intens a la Comunitat, a través de coordinació institucional, i es dirigeix especialment a grups de risc com persones majors, nounats i lactants, persones que pateixen alguna malaltia crònica, població desfavorida, persones que practiquen esports a l’aire lliure en zones fredes i el grup d’alpinistes, muntanyencs i caçadors. En aquesta pàgina es troben, a més dels consells de salut habituals per a aquestes dates, la relació de municipis corresponents a cadascuna de les zones metereològiques.

La zona climatològica 1 abasta les poblacions de Cinctorres Forcall, Herbers, La Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, Palanques, La Todolella, Villores, i Zorita del Maestrat. La zona 2 correspon a Ares del Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Catí, Culla, La Pobla de Benifassà, La Torre d’en Besora, Vallibona, Vilar de Canes, i Xodos. La zona 5 fa referència a Caserios alts d’Alpuente i La Yesa, Castellfort, Castielfabib alt (El Hontanar), Portell de Morella, La Pobla de Sant Miquel, Vallanca i Negrón, Vilafranca del Cid, i Vistabella del Maestrat. I la zona 6 comprèn les localitats d’Aranyel, Barraques, Begís, Benafer, Castillo de Villamalefa, Caudiel, Cirat, Cortes d’Arenós, El Toro, Fuente la Reina, Les Fonts d’Aiòder, Figueres, Lludient, Montant, Montanejos, Pavies, Pina, La Pobla d’Arenós, Sacanyet, Teresa, Toràs, Torralba, Torre-xiva, Villahermosa del Rio, Vilanova de la Reina, Viver, Sucaina.

Coordinació amb el CEAM
El sistema de vigilància de la conselleria es basa en la informació meteorològica que proporciona la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) per a predir com serà la situació amb referència al fred per al dia actual i els dos pròxims dies. Per a portar a terme aquesta labor s’ha dividit la Comunitat en 30 zones climatològiques, iguals que en el cas de la calor. El sistema proporciona a més informació relativa al descens brusc de les temperatures en cadascuna de les zones, de manera que quan es preveu un descens de la temperatura major de 6ºC entre un dia i el següent, una fletxa descendent apareix en la zona afectada.

Més informació: | |