Més de 700 persones es manifesten a Vilafranca contra l’ERO de la Marie Claire


Etiquetes: , , ,


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 10 de març de 2010

Els treballadors i treballadores de Marie Claire s’han manifestat aquest dimecres a Vilafranca per a protestar per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa tèxtil i que pot suposar la pèrdua del lloc de treball per a 225 persones. Amb aquesta mobilització, organitzada conjuntament per UGT i CCOO, els empleats i empleades de la firma volen traslladar als propietaris de l’empresa que “no es va a acceptar cap proposta que suposi acomiadaments injustificats i indiscriminats”. La participació ha estat massiva, i des dels convocants s’assegura que s’han superat les 700 persones, dada encara més rellevant si es tenen en compte les gèlides temperatures que, en eixos moments, es situaven diversos graus sota zero.

Encara s’està a temps
Referent a això, els responsables sindicals han explicat després de la manifestació que els empresaris “encara estan a temps de recapacitar i atendre les alternatives que plantegen els sindicats per a evitar els acomiadaments”. Les dues centrals sindicals, davant la reunió que tindrà lloc el pròxim dia 12 entre les dues parts i la Inspecció de Treball, asseguren que els treballadors i treballadores estan disposats a escoltar alternatives que pugui proposar l’empresa i estudiar-les, sempre que no suposen la desaparició de 225 llocs de treball. Després de la manifestació, oberta a tots els veïns de la localitat i dels municipis de la comarca, els representants sindicals han explicat que l’actual situació ja ve precedida de la reducció constant de llocs de treball a Vilafranca i l’acomiadament de 95 persones en la seu de Castelló fa ara tan sols un any amb l’argument de la crisi.

En aquest sentit, els treballadors entenen que l’acomiadament de treballadors no és l’únic argument vàlid per a afrontar la viabilitat de l’empresa tèxtil en aquests moments de dificultats. Els manifestants han recordat que durant molts anys els treballadors i treballadores de Marie Claire han aixecat l’empresa amb esforç, professionalitat i capacitat de sacrifici, fins a dur-la a ser un referent en el sector. En aquest sentit, els treballadors i treballadores han assegurat que per tot això “en aquest moment en el qual la nostra ocupació penja d’un fil no anem a romandre impassibles mentre ells juguen amb el futur de les nostres famílies” pel que asseguren que seguiran lluitant per defensar els seus llocs de treball, la seva dignitat i la supervivència de la comarca.

Més informació: | | |