La comarca del Maestrazgo proposa als escolars escriure sobre medi ambient

_________________________
comarquesnord.cat, Maestrazgo
dijous, 11 de març de 2010

Els departaments de Patrimoni i Medi ambient de la Comarca del Maestrazgo organitzen un concurs amb el títol “Conte sobre el medi ambient” dirigit a escolars amb edats compreses entre els 6 i els dotze anys. El termini de lliurament d’originals serà el 9 d’abril de 2010.

La Comarca del Maestrazgo, a través dels seus concurs “Conte sobre el medi ambient”, es proposa potenciar la creativitat en l’àmbit escolar, que els alumnes del Maestrazgo perceben el seu espai quotidià en clau paisatgística, i que la naturalesa servisca com teló de fons a les seues narracions, podent aquestes anar acompanyades de dibuixos. S’han volgut fomentar aquests aspectes, perquè els xiquets es fixen i coneguen el territori en el qual viuen, una comarca rica en paisatge i amb moltes possibilitats quant a l’expressió de la creativitat des de la seua particular òptica.

Creiem que aquest esdeveniment donarà un nou valor afegit al Maestrazgo, contribuirà al seu coneixement i motivarà a les futures generacions de xiquets del lloc a estimar el seu entorn natural, a més d’aficionar-se per la literatura imaginant històries ambientades en la seua terra.

Amb açò es pretén estimular la seua comprensió de la regió on viuen, i aconseguir la seua implicació en futures campanyes de sensibilització i protecció del patrimoni natural en el qual es desenvolupa la seua activitat quotidiana. Així, vam esperar que mitjançant aquest exercici d’escriptura, els alumnes desenvolupen les seues capacitats literàries i mostren els elements particulars que més els interessen de l’hàbitat que els envolta. Esperem que l’esforç que es realitza en la difusió de la creació artística entorn de la naturalesa en la nostra comarca es veja recompensat amb l’entusiasme dels participants.

Més informació: | |