El Seprona de la Guàrdia Civil sorprèn a tres furtius caçant Cabra Hispànica a Sant Mateu


Etiquetes:


_________________________
comarquesnord.cat, Sant Mateu
divendres, 12 de març de 2010

La Patrulla de Seprona de la Guàrdia Civil de Sant Mateu va localitzar i va proposar per a sanció a tres homes que caçaven sense autorització cabra montesa en un vedat d’aquesta localitat. Els fets van tenir lloc en el matí del passat dimecres dia 10 quan la patrulla de la Guàrdia Civil va detectar la presència d’un vehicle tot-terreny que se sospitava estava implicat en diversos fets anteriors de caça furtiva de cabra hispànica. El turisme ja havia estat vist en llocs estratègics on és possible albirar i abatre algun mascle montés trofeu de considerable valor econòmic.

Els agents duien diversos dies cercant el vehicle i els seus ocupants, freqüentant les pistes forestals, camins i sengles confrontants amb vedats dels termes municipals de Catí, Xert i Sant Mateu. Finalment van detectar el seu pas per una pista “fins a localitzar-lo estacionat en un camí sense eixida dins d’un vedat de l’acabe municipal de Sant Mateu”, segons la Guàrdia Civil. Aquest cos va estar vigilant la zona amb prismàtics “observant que sobre les 13:30 hores, apareixen dos individus caminant per la forest, un d’ells portant un rifle i l’altre uns prismàtics, moment en el qual, el vehicle arranca i inicia el camí cap a la trobada d’aquests, procedint en aqueix instant a identificar a tots els components de la partida, sent aquests veïns de Madrid i Sant Mateu”, segons les mateixes fonts.

Tenint en compte els fets el Seprona va proposar denúncia davant la Conselleria de Medi ambient als tres identificats per no tenir l’autorització per a caçar en el vedat i a un d’ells per mancar de llicència de caça. Igualment es va posar en coneixement de Fiscalia de Medi ambient les circumstàncies ocorregudes per si considerara oportú iniciar accions judicials. Igualment es decomissaven dues rifles de caça.

Més informació: