Finalitza l’equipament del pou del sondeig d’aigua de Portell


Etiquetes:

_________________________
comarquesnord.cat, Portell
divendres, 12 de març de 2010

L’obra ha consistit en l’equipament del sondeig existent i la conducció subterrània que connecta al pou amb el depòsit, davant de la urgent necessitat de l’Ajuntament de Portell de Morella de proporcionar a la població i als visitants un subministrament suficient d’aigua potable. S’ha equipat el sondeig existent amb una electrobomba submergida tipus Grundfos SP 17-51 o semblant amb motor de 30 KVA a 400 V capaç de subministrar 180 litres per minut a 565 mca, i una canonada d’acer de 75 mm fins a l’eixida del pou. En l’eixida del pou s’ha construït una arqueta de tancament en què s’ha muntat la placa de sustentació de la canonada d’impulsió, un colze de 90mm d’acer, una ventosa i una vàlvula de retenció, una vàlvula de comporta i un desaigüe.

La bomba s’instal·la a una profunditat de 450 metres dins del pou existent. S’ha construït una caseta per a la instal·lació del quadro elèctric i l’equip de telecontrol via ràdio que regularà el subministrament d’aigua que s’impulsa al depòsit.

La impulsió arriba fins el depòsit de la població a través d’una conducció d’aigua potable de Polietilé de diàmetre ø 110 mm i 16 atm de pressió soterrada en una rasa de dimensions 60x 40 cm i protegida amb arena. Al llarg de la conducció s’han instal·lat dos ventoses en els punts d’inflexió i dos desaigües en els punts baixos, per al funcionament correcte i manteniment de la impulsió.

El subministrament elèctric de la bomba es realitza a través d’un centre de transformació d’intempèrie de 50 KVA que es connecta a través d’una línia aèria de mitja tensió de nova construcció amb la línia que existix en les proximitats de la parcel·la.

Fins al depòsit existent en la població s’ha portat una línia aèria de baixa tensió per a poder connectar els sistemes de nivell necessaris perquè l’equip de telecontrol puga realitzar les operacions necessàries per a l’ompliment del depòsit

Més informació: