Marie Claire rebaixa l’ERO a 193 afectats, però encara no convenç als sindicats


Etiquetes: , , ,


________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 12 de març de 2010

La empresa Marie Claire ha cedit a rebaixar el nombre d’afectats per l’Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERE) dels 225 prevists inicialment a 193 treballadors. Els comites dels tres centres afectats, l’empresa i la Inspecció de Treball s’han reunit aquest divendres a Castelló i “després d’una llarga discusió, cadascuna de les parts ha mantingut la seua postura davant l’ERE d’extinció” presentat per l’empresa textil vilafranquina, segons ha informat els sindicats en un comunicat.

A més, segons les mateixes fonts, “l’empresa ha procedit a augmentar la indemnització de 20 a 22 dies per any treballat amb un tope de 13 mesos, un mes més que en l’anterior proposta, degut a les llargues ambigüitats, i l’abonament de les pagues que deu, però mantenint l’import dels acomiadaments”.

Els representants dels treballadors segueixen considerant l’ERO “desproporcionat” i consideren l’expedient com “un ERO temporal, ja que es considera que l’actual situació així ho requereix”. Al mateix temps, en la reunió a tres bandes “s’ha quedat que l’empresa farà una nova proposta la propera setmana”, i se’ls ha emplaçat a tots de nou a “una reunió amb l’Inspecció per al proper dimarts, 16 de març”.

Els comitès de CCOO i UGT convocaran per al dilluns assemblees en els seus respectius centres per a comunicar als treballadors els resultats d’aquesta reunió, al mateix temps que es va a plantejar la convocatòria d’una jornada de vaga per al pròxim 26 de març en tots els centres de l’empresa a la qual estan convocats tot el personal de Marie Claire.

Més informació: | | |