Ximo Puig es reuneix amb Foment i Turespaña per desbloquejar la N-232 i el Parador

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 12 de març de 2010 .
Etiquetes: , , , , ,

L’Ajuntament de Morella porta un seguiment especial dels grans projectes que estan per executar. En el ple ordinari de març l’alcalde de Morella, Ximo Puig, va detallar les gestions que s’havien portat a terme en el darrer mes per desbloquejar dos projectes fonamentals per a Morella: El Parador de Turisme i la N-232. L’alcalde s’ha reunit esta mateixa setmana amb responsables del Ministeri de Foment i de Turespaña.

Respecte al Parador de Turisme, l’alcalde es queixava de la falta de diligencia de la Conselleria de Cultura en aquest projecte. El primer edil no entén com en un moment econòmicament delicat com aquest, on el que fa falta son iniciatives per a donar feina, aquesta obra que ja podria estar en marxa i donant feina a un centenar de persones encara no hage pogut començar per que rere d’un informe s’en demana un altre, estudis, que com afirmava, “no es requereixen ni el centre de València damunt enrunes romanes. Es del tot incomprensible com tres anys després d’adjudicar el projecte del túnel a l’empresa Ferrovial, i adjudicada l’obra principal del Parador a l’empresa Sacyr, després de totes les cates que s’han fet, les restauracions exigides i la instal.lació de sensors de moviments en el llenç de murà afectat, es continuen demanant informes retardant l’autorització que es requereix per començar el projecte”.

Ximo Puig, afirma que no dubte de la bona voluntat política dels responsables de la Conselleria de Cultura, però no creu que el camí que han emprés sigue el millor. Aquest és el moment vital per que no ens podem permetre retardar més un obra que es considera fonamental per a la zona, i seria un important revulsiu econòmic en uns temps prou complicats. S’està jugant en foc, i l’ajuntament no està disposat a aguantar-ho molt més temps, incidia l’alcalde.

Respecte a la N-232, l’alcalde de Morella, ha mantingut una reunió aquesta setmana amb els responsables del Ministeri de Foment. El tram de la Torreta-Morella està a expenses de si és necessari un nou estudi d’Impacte Ambiental a conseqüència de la declaració de la zona com a ZEPA. El Ministeri ja ha rebut l’informe de l’Ajuntament de Morella, en el que s’assegure que no seria necessari ja que el traçat de la via varie molt poc respecte a l’actual, però s’està a l’espera de rebre l’informe de la Generalitat, que l’alcalde espere sigue en el mateix sentit que l’aprovat pel consistori, per evitar que es tingue que fer eixe nou estudi, en la consegüent pèrdua de temps per a que comence l’obra.

Respecte al tram del Port de Querol, l’alcalde va ser informat de que abans de l’estiu eixirà el projecte a informació pública per a encetar el període d’al.legacions.

Més informació: | | | | |